• Sommarblomma

    hur länge kan kycklingfile stå i rumstemp?

    La fram kyckling filer på tining vid 3 tiden igår och kom på det nu, skulle egentligen tillagat det igår men glömde av det. Är det fortfarande okej att steka dom? eller är dom gamlá? :S

  • Svar på tråden hur länge kan kycklingfile stå i rumstemp?
  • Pappa G

    Det lät som väl länge för en så pass känslig produkt som kyckling.

  • Mrs Winter

    Jag skulle inte äta/tillaga dem.

  • MK84

    Haha, jag hade nog stekt dom.. ;) Om man steker dem väl borde väl alla bakterier försvinna?

  • Sommarblomma

    Vad svara du nej till ? :)


    Hannah76 skrev 2009-03-29 13:21:15 följande:
    Nej!
  • Hannah76
    Sommarblomma skrev 2009-03-29 13:37:18 följande:
    Vad svara du nej till ? :)
    Nej till att tillaga dem.
  • Hannah76
    Sommarblomma skrev 2009-03-29 13:40:50 följande:
    vad kan hända ?
    Du kan bli rejält magsjuk.
  • Hannah76

    Förvaring och hållbarhet:
    Färskt fågelkött blir dåligt mycket lätt, eftersom det utgör en god växtmiljö för bakterier. Om det står framme i rumstemperatur utvecklas mycket snabbt skadegörande, och sjukdomsframkallande bakterier, som kan göra köttet oätligt. Rått eller kokt kött ska inte stå framme i rumstemperatur i mer än två timmar. Det förvaras bäst i kylskåp i högst 5°C, då kan en rå fågel hålla sig i 2-3 dagar.

Svar på tråden hur länge kan kycklingfile stå i rumstemp?