hur länge kan kycklingfile stå i rumstemp?
La fram kyckling filer på tining vid 3 tiden igår och kom på det nu, skulle egentligen tillagat det igår men glömde av det. Är det fortfarande okej att steka dom? eller är dom gamlá? :S
La fram kyckling filer på tining vid 3 tiden igår och kom på det nu, skulle egentligen tillagat det igår men glömde av det. Är det fortfarande okej att steka dom? eller är dom gamlá? :S
Det lät som väl länge för en så pass känslig produkt som kyckling.
Nej!
Jag skulle inte äta/tillaga dem.
Haha, jag hade nog stekt dom.. ;) Om man steker dem väl borde väl alla bakterier försvinna?
Vad svara du nej till ? :)
vad kan hända ?
Förvaring och hållbarhet:
Färskt fågelkött blir dåligt mycket lätt, eftersom det utgör en god växtmiljö för bakterier. Om det står framme i rumstemperatur utvecklas mycket snabbt skadegörande, och sjukdomsframkallande bakterier, som kan göra köttet oätligt. Rått eller kokt kött ska inte stå framme i rumstemperatur i mer än två timmar. Det förvaras bäst i kylskåp i högst 5°C, då kan en rå fågel hålla sig i 2-3 dagar.