Vågar vi äta matvarorna??....
Många anser nog detta som en märklig fråga...
Så här ligger det till:
För ca. 1 vecka sedan var vi och storhandlade, det blev så mycket mejeriprodukter så att allt inte fick plats i kylen (!!)
Vi ställde ned det i en stor hård kylväska med lock och ställde ut det på balkongen. (Filmjölk, yoggi, mjölk, smör mm)
Vädret har här varit ganska grått och trist de flesta dagarna sedan vi handlade och temperaturen har legat på ca. + 5 grader. Så långt inga problem...
Härom dagen blev det fint vårväder och härligt solsken och vi har balkongen i sydväst läge så solen stod alltså rakt på kylväskan under uppskattningsvis ca. 5 timmar!!
Vi tänkte inte på detta den här dagen utan först dagen därpå då det också var sol och vi var hemma. Vi tog då en termometer och lade ned i kylväskan för att se hur varmt där var. Den visade 8 grader men det var när det blivit skugga igen! Dessutom var det varmare dagen innan... Nu har vi tagit in alla varorna i kylskåpet men har inte vågat äta av det...
Frågan alltså: VÅGAR VI ÄTA DESSA VAROR??