• sanna88a

    tips på god kycklinggryta?

    finns det någon här som har tips på nån god kycklinggryta?

  • Svar på tråden tips på god kycklinggryta?
  • Miu

    Vi gör alltid en kyckling/curry gryta som är riktigt god.

    Man steker upp kyckling i mindre bitar och sedan häller man i grädde och lite mjölk. Sedan saltar, pepprar och tillsätter curry krydda i lagom mängd

    5 minuter innan grytan är klar skivar man gul paprika och champinjoner och har i det i grytan.

    Vi brukar äta ris till det

  • Sencha

    Stycka kycklingen i bitar. Bryn i smör och olivolja blandat. Skala palsternacka, skär i korta stavar. Skala ingefära och skär smått. Låt bryna med en stund. I med röd paprika i bitar och gula lökar i klyftor. Vatten så det täcker. Låt koka ca en timme. Smaka av med salt, mango chutney och grädde och red ev med lite mjöl. Servera med ris.


    0401 & 0807
  • Miu

    Ena annan sak med kyckling som är riktigt gott är:

    Stek kyckling antingen fileer eller mindre bitar. Medan det steks så blandar man en sås på chillisås, pressad vitlök, salt och peppar.

    Kavla även ut smördeg så att man kan göra kyckling knyten.

    När kycklingen är klar så kan man antingen blanda i bitarna i såsen eller snitta kycklingen och sätta såsen där.

    Sedan rullar man in fileerna i smördeg eller gör knyten av blandningen och in i ugnen tills det är gyllenbrunt.

    Till det serveras sallad, kokt potatis och kantarellsås

  • Miu

    Just det MJÖL ska även i grytan i mitt första inlägg. Den tillsätter man innan man häller i grädden

  • Zaria

    Smörstek vattenkastanjer,minimajs och bambuskott
    dela kycklingfilé i bitar och stek upp den

    Blanda ihop och tillsätt kokosmjölk och ev creme fraische eller matlagningsgrädde, krydda med salt,peppar och vitlök (sambon brukar även ha i chili)

    Servera med sallad och pasta.

  • Zaria
    Zaria skrev 2009-04-09 21:06:22 följande:
    Smörstek vattenkastanjer,minimajs och bambuskottdela kycklingfilé i bitar och stek upp denBlanda ihop och tillsätt kokosmjölk och ev creme fraische eller matlagningsgrädde, krydda med salt,peppar och vitlök (sambon brukar även ha i chili)Servera med sallad och pasta.
    man kan även reda om man tycker att såsen blir för tunn
  • LovelyMeLovelyYou

    Jag gillar min kycklinggryta som är perfekt för den kräsne

    Man tar fyra-fem kycklingfiléer, delar dem i mindre bitar och steker kycklingen.
    När kycklingen är genomstekt häller man på grädde och sen mjölk tills det är tillräckligt med vätska.
    Efter detta smakar man av, och har i curry, vitlök (om man vill) och allkrydda efter egen smak.
    Till sist reder man grytan så den blir tjock och krämig.

    Det som är så bra med denna gryta är att man kan stoppa ner vad man vill i den, maken brukar blanda ner majs och lök i sin. Dottern brukar ha majs, lök och champinjoner och jag brukar bara äta den som den är.

    Ris är jättegott till! Både jasminris och vanligt.

  • sanna88a

    tack för alla recept! :)

  • malinlarare

    Kolla arla.se, Djungelgryta!!


    Smaskigt, och suuuperenkelt... {#lang_emotions_tongue_out}
  • MrsCroft

    Måste tipsa om min favvo kyckling gryta:

    Kycklingfile
    Champinjoner
    lök
    Röd paprika
    Vitlök
    Cremefraiche
    Mangochutney
    Curry
    Sambalolek

    -Skiva kycklingen och stek,
    -blanda i svamp hackad lök och paprikla
    - Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra ihop

    Gott till ris, men passar även som fyllning till paj med riven ost ovanpå =)
    Lycka Till!!

  • sanna88a
    MrsCroft skrev 2009-04-09 22:27:56 följande:
    Måste tipsa om min favvo kyckling gryta: Kycklingfile Champinjoner lök Röd paprika Vitlök Cremefraiche Mangochutney Curry Sambalolek -Skiva kycklingen och stek, -blanda i svamp hackad lök och paprikla - Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra ihop Gott till ris, men passar även som fyllning till paj med riven ost ovanpå =) Lycka Till!!
    hur mycket av varje ingrediens ska man ha?:)
  • Mammut och Papput

    Har lite olika grytor vi gör och som vi älskar här hemma =)
    Jag lagar alltid kycklingen i tärningar, i folie, i ugnen och innan har jag blandat kycklingen i lite fond/soya/kryddor så att smakerna kommer på djupet. Kycklingen blir galet mör och saftig. Inge kul med gryta där kycklingtärningarna är sega eller hårda.

    Gryta 1:
    Jag häller vatten i en kastrull (beroende på hur såsig jag vill ha grytan, ca 5 dl till 3-4 portioner). Slänger i ca 3-6 Tandoori Curry Pasta (knallröd i glasburk, finns vid den asiatiska mathyllan i lite större mataffärer tror att märket heter Sherwoods) beroende på hur stark man vill ha grytan. Sedan slänger jag i kycklingen som är lagad i ugnen. Ibland her jag i en liten skvätt grädde eller mjölk men jag tycker det går bra utan, grytan blir inte lika mild då... =) Sedan reder jag den med Maizena tills den får lagom tjocklek. Vi äter med basmatiris och grönsallad/burkmajs.

    Gryta 2:
    Vi köper extremt ofta färdig kryddblandning (asiatiska hyllan, santa maria 'chicken tikka' i en orange påse) och gör som det står på förpackningen ungefär (creme fraishe (eller matl. grädde) + kyckling + kryddan). GOTT!!!

    Gryta 3:
    Gjorde en gryta på lite allt möjlight här om dagen. Stekte ( för en gångs skull) kycklingen, hällde i vatten - ca 3-4 dl. Kryddade med curry, rödvin, kummin, chilipulver, cayennepeppar, soya, kycklingfond, buljongtärning, salt, svartpeppar, thai - cocoskrydda (hittat på ÖB) och en vitlöksklyfta. När det kokat ihop så hällde jag i lite grädde och redde sedan alltihop. Det blev riktigt hett och gott, fick 9 av 10 av sambon =) Kul att bara slänga ihop saker man har hemma!

    Hoppas att ni gillar nåt av recepten/tipsen =)

  • Mammut och Papput

    Mammut och Papput skrev 2009-04-10 10:27:29 följande:


    Har lite olika grytor vi gör och som vi älskar här hemma =) Jag lagar alltid kycklingen i tärningar, i folie, i ugnen och innan har jag blandat kycklingen i lite fond/soya/kryddor så att smakerna kommer på djupet. Kycklingen blir galet mör och saftig. Inge kul med gryta där kycklingtärningarna är sega eller hårda. Gryta 1: Jag häller vatten i en kastrull (beroende på hur såsig jag vill ha grytan, ca 5 dl till 3-4 portioner). Slänger i ca 3-6 Tandoori Curry Pasta (knallröd i glasburk, finns vid den asiatiska mathyllan i lite större mataffärer tror att märket heter Sherwoods) beroende på hur stark man vill ha grytan. Sedan slänger jag i kycklingen som är lagad i ugnen. Ibland her jag i en liten skvätt grädde eller mjölk men jag tycker det går bra utan, grytan blir inte lika mild då... =) Sedan reder jag den med Maizena tills den får lagom tjocklek. Vi äter med basmatiris och grönsallad/burkmajs. Gryta 2: Vi köper extremt ofta färdig kryddblandning (asiatiska hyllan, santa maria 'chicken tikka' i en orange påse) och gör som det står på förpackningen ungefär (creme fraishe (eller matl. grädde) + kyckling + kryddan). GOTT!!! Gryta 3: Gjorde en gryta på lite allt möjlight här om dagen. Stekte ( för en gångs skull) kycklingen, hällde i vatten - ca 3-4 dl. Kryddade med curry, rödvin, kummin, chilipulver, cayennepeppar, soya, kycklingfond, buljongtärning, salt, svartpeppar, thai - cocoskrydda (hittat på ÖB) och en vitlöksklyfta. När det kokat ihop så hällde jag i lite grädde och redde sedan alltihop. Det blev riktigt hett och gott, fick 9 av 10 av sambon =) Kul att bara slänga ihop saker man har hemma! Hoppas att ni gillar nåt av recepten/tipsen =)
    Till gryta 1 ska det vara 3-6 tsk av currypastan!
  • MrsCroft
    sanna88a skrev 2009-04-10 10:15:10 följande:
    hur mycket av varje ingrediens ska man ha?:)
    Det beror på mängden....jag brukar för det mesta "höfta" men så här skulle det nog kunna se ut =)

    Mrs Crofts kycklinggryta 4 pers:
    3-4 kycklingfileer i bitar
    1 lök
    1 paprika
    6 färska champinjoner
    3dl cremefraiche
    1-2 vitlöksklyftor
    3msk mangochutney
    Curry och sambalolek efter tycke och smak
  • sanna88a
    MrsCroft skrev 2009-04-10 13:29:48 följande:
    Det beror på mängden....jag brukar för det mesta "höfta" men så här skulle det nog kunna se ut =) Mrs Crofts kycklinggryta 4 pers: 3-4 kycklingfileer i bitar 1 lök 1 paprika 6 färska champinjoner 3dl cremefraiche 1-2 vitlöksklyftor 3msk mangochutney Curry och sambalolek efter tycke och smak
    tack:) imorgon ska jag testa ditt recept :) har varit och köpt ingredienser nu.
Svar på tråden tips på god kycklinggryta?