• shoreline

    om kantareller, giftiga eller inte utan förvällning?

    Jag har själv aldrig förvällt kantareller innan jag fryser in dom då jag tycker att dom ändå förvälls sedan i stekpannan. Men jag vet ju att de flesta ändå förväller sina kantareller. Men hur är det egentligen, är kantareller giftiga och ska förvällas för att koka ur giftet? Vi har en het diskussion hemma och jag hoppas såklart att rätt i att dom inte är giftiga! Någon som vet???

  • Svar på tråden om kantareller, giftiga eller inte utan förvällning?
  • shoreline

    haha! jag visste det!:D

  • misstristess

    Inget giftigt alls i kantareller! Men fördelen med att förvälla innan är att det tar mindre plats i frysen.

  • Gurkan

    men många säger också att genom förvällningen så kokar man bort mycket av de vattenlösliga smakämnena :D

  • shoreline

    varför förväller man då egentligen? Jag fick ju lite panik när jag insåg att jag ätit "giftig" svamp för bebsien i magens skull.

  • LuMa
    shoreline skrev 2009-04-11 12:08:46 följande:
    varför förväller man då egentligen? Jag fick ju lite panik när jag insåg att jag ätit "giftig" svamp för bebsien i magens skull.
    Jag förväller endast för att det tar mindre plats i frysen.
Svar på tråden om kantareller, giftiga eller inte utan förvällning?