• skorpion78

    Ugnspannkaka med bacon någon??

    Jag tänkte göra ugnspannkaka med tärnade bacon men lyckas alltid få den att pösa över. Hur ska jag lyckas med den? Vad bruka ni ha i om man gör den på en långpanna?

  • Svar på tråden Ugnspannkaka med bacon någon??
  • Marma

    jadu, brukar göra vasnlig pannkakssmet fast lite tjockare. gör iofs int eugnspannkaka så ofta längre så det var ett tag

  • phillipha

    tricket är att ha mycket ägg i... då reser den sig och stelnar samtidigt... Här ska du få mitt recept:

    Fläskpannkaka
    4 portioner

    200-300 g rimmat fläsk
    2½ dl vetemjöl
    ½ tsk salt
    6 dl mjölk
    4 ägg
    3 msk smör

    Gör så här:
    Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Om du har tid låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter. Skär fläsket i små tärningar. Smöra en rymlig ugnsfast form och bryn fläsket i den i ugnen. Häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter.

  • skorpion78

    Tack ska prova den o se om jag lyckas

  • Sigrid

    Till långpanna:

    2-3 ägg
    1 liter mjölk
    knapt 1 tsk salt
    4,5 dl vetemjöl
    bacon eller fläsk

    Stek baconet eller fläket och strö ut i pannan. Blanda smeten och häll över. 25-30 min i 225 grader.

Svar på tråden Ugnspannkaka med bacon någon??