• Hanah

    Recept på god brunsås, tack!

    Ja, hur gör ni er godaste brunsås?

  • Svar på tråden Recept på god brunsås, tack!
  • Sencha

    Tar steksky från köttet som tillagats, spär ev med lite vatten beroende på mängd och styrka. Reder av med en toppredning. Kryddar med salt och peppar samt ev något mer beroende på vad som saknas och vad det är för kött - vad som passar.



    Just brunsås är ju helt omöjligt att svara på hur man gör eftersom det beror helt på vad man tillagat...


    0401 & 0807
  • Mana08

    Vi är en stor familj så jag brukar göra på...

    5 dl grädde
    1/4 köttbuljongstärning
    en skvätt soja
    Möjligtvis en skvätt kalvfond om man har det.... *mums*
    salt och vitpeppar, ev lite svartpeppar.

    sen reder jag av med toppredning gjord på vetemjöl och vatten.

  • mian7373

    Jag gör precis som Sencha.
    Steker köttet och slår på vatten så jag får en sky. Gör sen en redning av mjöl och vatten som jag vispar ner och låter koka under några minuter. Salta och peppra och om du vill ha gräddsås så späder du med lite grädde av valfri fetthalt.
    Du kan även pressa i vitlök, persilja mm.

    Denns sås kan varieras hur som helst och det bästa är att den blir så smakrik eftersom du får med stek- och köttsmaken i såsen...

    Jätteenkelt och gott.

  • tisteln

    ta en liten kastrull. Häll lite vatten i stekpannan, vispa upp till steksky, och häll i kastrullen. Häll på lite av potatisvattnet, gör en redning ch häll på. Vispa under tiden så det inte blir klumpar. I med lite soya, paprika pulver så såsen får fin färg. I med lite öl eller must eller cola eller lite lingonsylt - eller något annat spännande!

  • Hanah

    Mana08 : Ungefär så brukar vi också göra. Det lät gott med kalvfond i! Ska prova.

    Det blir ju inte så värst mkt steksky när man bara steker köttbullar.

  • Fru KM

    Brukar göra ungefär såhär

    2msk smör
    2msk vetemjöl
    4 dl vätska, mjölk och potatisspad tex
    1,5 tsk konc kalvfond eller 1/2 grönsaksbuljontärning
    soja
    salt och peppar

Svar på tråden Recept på god brunsås, tack!