• Snorky

    Januariföräldrar 2007 - Del 13

    Vi som huserar här är:
    21 dec - Oliver (Linrob), Mio (snorky)
    27 dec - Irma (aktuelle)
    1 jan - Rebecka (Minja)
    3 jan - Alvin (BeccaGrodan), Ida (Pamela G)
    5 jan - Gabriel (Kulann01)
    7 jan - Nilo (Jessie)
    8 jan - Elin (selin07)
    11 jan - Linn (lollolis), Filippa (82an)
    12 jan - Maja (Apple Pie), Tindra (EmA)
    14 jan - Isac (snusmumrik), Arvid (MallaW), Wille (Kayn), Cornelia (Memoria)
    19 jan - Flicka (Mrs G), Eddvin (Sassahed)
    20 jan - Meja (Pyre på väg)
    28 jan - Tyra (Rimfolina)
    29 jan - Elric (Nifelheim)
    30 jan - Isabelle (BlygTjej)

    Är det någon vi glömt är det bara att meddela i tråden så lägger vi till i nästa trådstart!!!

    Även nya januariföräldrar är välkomna att diskutera allt mellan himmel och jord.
    Att trösta och stötta varandra i jobbiga stunder
    Att glädjas över alla fantastiska framsteg våra små gör
    Att ge råd o tips som kan underlätta
    Att helt enkelt bara diskutera alla vardagliga små ting gällande våra jämngamla barn

    Tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-2-18/m8878841.html
    www.familjeliv.se/Forum-2-18/m10994468.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-232/m13623132.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m16497685.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m19720660.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m22990956.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m26120494.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m29043567.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m32156621.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m34860312.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m37762413.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m40843837.html

  • Svar på tråden Januariföräldrar 2007 - Del 13
  • Jessie

    Nej inte så mkt aktivitet men ändå kul att kolla in ibland på det som skrivs.

    Hoppas ni alla njuter med Era små i vårsolen!! Har börjat smörja in båda kidsen som har känslig hy. Men glömde idag bort mig själv låg i en solstol på fm och somnade vaknade en timme senare och ser ut som en polkagris i ansiktet.. solglasögonen gjorde en vit fin rand och resten illrött! Tur att man kommer ihåg barnen men inte sig själv *not*.

    Nu ska vi fortsätta njuta här på tomten.. barnen roar sig och jag njuter av värmen!

  • Apple Pie

    ..bäst att lägga till denna direkt, så jag inte tappar bort er igen!

    Visst e dem underbara nu, våra trotsiga tvååringar? Kul när dem pratar så mycket, och springer, snurrar, dansar haha, sötnosar helt enkelt!

  • Jessie

    Apple Pie: Ja de är allt goa våra 2-åringar nu trots att min illbatting är milt sagt lite trostig. Men i jmf med storasyster så är han hanterbar! Men humör till tusen han han och visar det jämt och ständigt. FÖr närvarande skrattar vi gott åt att Nilo älskar att sjunga!! Det är inte alltid orden kommer rätt men så sött!

    Hur är det med talet hos era? Nilo bubblar jämt men än så länge ganska otydligt. VI förstår väl vad han säger men inte alla utomstående. Det är en stor skillnad på storasyster som var väldigt tidig med talet. Däremot är ju Nilo väldigt duktig motoriskt! Älskar att hoppa studsmatta, göra kullerbyttor och sparka boll etc.

  • Snorky

    håller med er om att de är bra goa våra 2-åringar. Sen att det är trots jämt o ständigt får man väl stå ut med Goheten överväger som tur är Jag har dock en såååå ENVIS 2-åring med MYCKET vilja... det är minsann stor skillnad i humör på mina två grabbar. Men det är väl det som är tjusningen.

    Enligt dagis så pratar Mio väldigt mycket, har stort ordförråd och förstår allt. De tycker han är tidig i talet o förståelsen. Det är lätt att förstå honom också tycker jag. Tyvärr så är mitt minne inte det allra bästa så jag har svårt att jämföra mina två, Neo var dock rätt sen i talet för han la fokus på motoriken. Men när han väl började prata ordentligt så kom allt på en gång och han pratade nästan rent direkt. Jag kan dock inte sätta fingret på hur gammal han var när det kom.
    Enligt dagis så har Mio både bra finmotorik och grovmotorik. Men jag märker ju skillnad att Neo var bättre på den punkten. Det är lite tufft på nåt vis att barn fokuserar så på en av sakerna... o att den ena saken släpar efter.

  • Rimfolina

    Tyra har också humör, helt vansinnigt vad arg hon blir, jämt! Hon är en riktig surrkorv och har ju pratat sen hon var 14 månader. Kan inte säga f och s men börjar bli riktigt haj på att böja ord och att använda han/honom och sånt. Är dock lite klumpig grovmotoriskt, t.ex. vad gäller att springa (jämför dock med kompisarna som är 4-6 månader äldre). Och visst har de en underbar logik när de resonerar sig fram till saker och ting!?

    Ester är ju 9 månader nu och är mycket mer motorisk än vad Tyra var. Och slår sig därmed mycket mer också. Hon har inte heller samma humör som storasyster utan är glad och nöjd för det mesta.

  • Apple Pie

    JA, Maja är ju tvåspråkig (eller nästan 3) så det e lite svårt att säga hur hon e i talet, men tycker faktiskt att hon är både bättre och sämre än andra jämnåriga, enspråkiga vänner. Hon pratar ju franska lite på dagis, och runt omkring oss, men engelska med pappa och svenska med mig...men hon e såååå söt nu för nu 'översätter' hon till mig om hon sagt nått till pappa haha, precis som jag inte förstår annars! Igår så sa hon 'careful' till pappa för hon skulle ner vid vattnet ..sen vände hon sig om till mig ''nätt, mamma' för jag säger alltid 'ta det nätt'

    motoriken e det inget fel på, kullerbyttor, studsmatta osv osv en riktig vilde

    Rimfolina, ja min Karla är ju 10 mån nu och också jämt och ständigt glad och samma här snabbare i motoriken,,,hon vill väl hänga med helt enkelt.

  • Jessie

    Intressant att läsa om Era!

    Ja men visst är det så Snorky att det är häftigt att de fokuserar mer på den ena saken.

    För övrigt har jag bara haft ett barn hemma en lång stund idag när Tindra var och lekte med en kompis. Guuud så lugnt det är inga syskon fajter och jag inser hur mkt han faktiskt leker själv var lyx!

    Var även på Me and I partaj på kvällen med dottern och inhadlade några fler plagg. Var för två veckor sen och då fick kidsen en hel del. TYcker årets kollektion hade mkt fint till pojkar. Nilo valde själv trattor (traktor) tröja och maskintröja (grävmaskin) blev även Grod och lejon tröja till honom. Kanonfint!

  • starkrose

    Hakar på även i denna tråd! Nisse är ju yngst och sisteman i den stora familjen. Men många föräldrar med 2-åringar får ju syskon nu och överger tvåårstrådarna för bebissnacket. Men Nisse kommer att förbli min "bebis" så jag hänger kvar här =)
    Har i dag börjat om på min hemliga blogg. Nåja, så hemlig är den väl inte. Men jag har i alla fall gjort ett försök att flytta hit:
    vattenmamman.blogspot.com/
    så där hittar ni mig just i dag iaf Sen undrar jag varför jag kallade mig för vattenmamman, jag är inte gjord av vatten

    Nisse är trotsig nu. han är en rätt mjuk kille men han försöker verkligen allt, smiter när man ska klä på honom, gör allt tvärtom och råkar jag säga att han är snäll så vrålar han och stampar i golvet. Han vill inte vara snäll...men är så pass mjuk ändå att jag upplever honom "snäll".

    Ha en bra dag!

  • Mrs G

    Appelpie: spännande med 2-3 språkigheten. Försöker att uppmuntra mannen att prata engelska med tösen men det går sisådär. Hon är duktig på att prata annars och när vi var i Storbrittanien för en vecka sedan så plockade hon upp en hel del ord. Hoppas att svärföräldrarna kommer över snart så hon får träna mera.

    Börjar sakna att vara hemma mera, jobbar i och för sig bara 80% men gud vad jag saknar henne på dagarna. Skall ha semester i 2 omgångar i sommar. Funderar på att lägga in en tredje i september då jag har en del fp dagar sparat...

  • Jessie

    Hallojs,

    Nu har vi varit på 2,5 års kontroll på BVC det gick bra och växt hade han liksom jag anade en hel del.

    Nilos uppgifter blev:2 år+4 mån:14400 g,92,5 cm

    För övrigt funkar det bra här hemma förrutom att Nilo inte vill sova på kvällarna. Nu är han vaken och bara vägrar sova men är dock lugn vaken så han får vara ikväll kan ju hoppas på lite sovmorgon imorn *peppar peppar*.

    Sover era barn fortfarande på dagen? Nilo får max sova 45 min på fsk om de tycker att han behöver sova. Annars när vi är hemma på helger etc brukar han inte sova alls om han gör det max en timme. Märker stor skillnad på kvällarna om han inte sover middag på ett par dagar. Men verkar som han behöver det fortfarande när han är på fsk fler dagar i rad. Jobbigt det där i mellanläget.

    Annars ramlade Nilo på dagis och slog sina tänder i förra veckan så vi fick besöka tandläkaren vilket han tyckte var spännande. Var jätteduktig!Ingen tandborstning på de slagna tänderna i drygt en vecka bara munvatten. Han tycker det är kul att ta sin "sin" (medicin). Hos tandläkaren påtalades även vikten av att vänja av nappen snart då han har lite nappbett. Nilo är en riktig nappunge och det är svårt men har den när han sover och möjligen i bilen. Svårt att få bort den helt riktigt än. Men vi håller på "tappa bort" dem så de ska ta slut här hemma. På BVC frågade de om han dricker välling vilket han gjort i perioder på kvällen men nu dricker han inte så vi har slutat, tror vi iaf.

    Även en fråga om potträning kom upp. Nilo har aldrig gillat att vara utan blöja nästan fått panik om han ska vara utan så det har varit svårt. Numera kan han acceptera att vara utan en stund och sitta lite på potta/toalettring men än så länge gör han bara momenten utan resultat.

    Vi har ju storasyster som blev blöjtorr när hon var ca. 1,5 utan problem, nappfri vid dryga 2 år, utan välling vid 1,5 år.. Allt gick smidigt runt sånt med henne. Så vi brukar skoja om att det är därför det tar tid med Nilo. Eller det är väl helt enkelt så att de är väldigt olika barn och duktiga på olika saker.

    Hur har det gått för Era på ovanstående områden? av nyfikenhet..

    Trevlig ledighet till Er som är lediga nu med klämdagar och allt..

    Jag har bytt tjänst i veckan och börjat som socialsekreterare på utredningsenheten så fick jobba halvdag idag (dag innan helgdag) det var LYX!

Svar på tråden Januariföräldrar 2007 - Del 13