får man äta böckling o rökt sik?
Jag är i v 17, har läst att man inte ska äta rökt fisk...är det så?
Varför isåfall?
Jag är i v 17, har läst att man inte ska äta rökt fisk...är det så?
Varför isåfall?
Varmrökt fisk trro jag man kan äta?
Nyrökt fisk är alltid ok.
O varför man ska vara försiktig i övrigt beror på detta:
"Livsmedel där det finns risk för listeriasmitta är sådana där bakterien får möjlighet att föröka sig under produktionen (till exempel mognad av viss ost) eller förvaringen, och som inte upphettas innan den äts. Exempel är vakuumförpackad rökt och gravad fisk, skivad skinka, patéer, dessertostar (mögel- och kittostar) och kall färdigmat. Tillhör man någon av riskgrupperna, se nedan, bör man uppmärksamma denna typ av livsmedel särskilt."
www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&epslanguage=SV