Titta här om du hittar nåt som kanske kan passa: www.tasteline.com/Artiklar_och_guider/Halsa/Vego/Vegetarisk-midsommarbuffe/
Tärnad fetaost, flera sorter oliver, tabboulleh, flera sorter bröd, smör, ost, färskost, blandad grönsakssallad, ett par olika dressingar bönröra typ hoummus, tzatziki, pastasallad, varm örtkryddad tomatsås alt kall stark kryddig olika pajer, guacamole, fetaostfyllda cocktailtomater, vitlöksmarinerade/ungsbakade champinjoner, bakpotatis med olika fyllningar.
Lite annat som är gott är:
Mango o avokadosallad
2 avocado, 2 mogna mango, 2 msk olivolja, 1 lime, salt, nymalen svartpeppar, ½ röd lök, vattenkrasse
Gör så här: Skala, kärna ur o skiva avocado o mango. Blanda nypressad saft av lime, olivolja, salt o nymalen svartpeppar o häll över skivorna. Skär löken i skivor. Garnera m lökringar o vattenkrasse.
Stekt aubergine
Skiva två normalstora auberginer på längden i centimetertjocka skivor. Lägg dem i en skål och strö över tre, fyra nypor salt. Blanda försiktigt och låt dem stå en timme för att låta saltet dra ur vätskan.
Förbered paneringen: vispa två ägg med ½ dl vatten. Häll 1 dl mjöl i en annan skål och i en tredje skål blandar Du ihop 2 dl färskriven parmesanost och 1 dl polentagryn.
Skölj av aubergineskivorna och torka dem med en handduk eller papper. Panera dem först i vetemjölet (skaka av överflödigt mjöl), doppa dem i äggblandningen och slutligen i polenta- och parmesanblandningen. Stek i rikligt med olivolja, krydda med salt och peppar.