• Johannah Ottosson

    Vad ska jag baka??

    Hej alla bakglada!!

    Tänkte jag skulle baka lite idag. Frysen behöver fyllas inför kommande barnkalas och inför picknikar nu när det börjar bli väder för sånt.

    Jag vill ha alla era förslag, för just nu har jag idétorka. Kan bara komma på kanelbullar men det gör jag jämt, skulle vilja ha lite variation....

    Tack alla snälla!!!

  • Svar på tråden Vad ska jag baka??
  • Johannah Ottosson

    ahh det lät smarrigt! Har du något bra recept?

  • hoppaspåenliten

    Ger 25 Wienerbröd

    50 g Jäst
    175 g Margarin
    1 1/2 dl Vispgrädde
    1 1/2 dl Mjölk
    2 Ägg
    11 dl Vetemjöl; cirka
    4 dl Kokt marsankräm; se recept på förpackningen
    FYLLNING
    150 g Margarin; rumsvarmt
    2 1/2 dl Socker
    5 droppar Bittemandelolja
    1 dl Russin
    PENSLING OCH GARNERING
    1 Ägg
    1 dl Florsocker
    2 tsk Vatten

    Smula ner jästen i en degbunke. Smält margarinet. Häll det på jästen
    när det svalnat till 37ø och rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt
    den kalla vispgrädden och mjölken och därefter äggen. Blanda ner
    vetemjölet och arbeta samman till en smidig men ganska lös deg. Låt
    degen vila i bunken ca 30 minuter.
    Skär av ca 1/4 av degen och kavla ut den till en tunn platta som
    läggs i en smord långpanna, ca 30x40 cm (till 25 wienerbröd). Plattan
    ska täcka hela bottnen. Koka marsankrämen enligt anvisningar på
    paketet och bred ut den på degplattan i ett jämnt lager.
    Rör samman samtliga ingredienser till fyllningen. Kavla ut
    resterande deg rektangulärt och bred på fyllningen. Rulla samman och
    skär därefter upp den i bitar. Lägg snäckorna i formen ovanpå
    marsankrämen. Ställ kakan att jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på
    225ø.
    Pensla den färdigajästa kakan lätt med uppvispat ägg och grädda den i
    mitten av ugnen i 15-18 minuter. Skär upp kakan i fyrkanter runt
    bullarna. Rör samman florsocker och vatten och glasera bullarna.
    Servera dem gärna lätt ljumma.

  • Johannah Ottosson

    åhh tack så mkt, synd att jag inte har allt det där hemma! Får ta och baka dessa en annan dag. Har ingen möjlighet att ta mig till affären tyvärr!!
    Men tack, ska prova dessa en annan dag!

  • Lovan

    Annars kan du göra:


    Stora vanliga maränger (både med och utan smak)
    Sega (sjudna) maränger
    Kanellängder
    Vaniljbullar (istället för kanelbullar)
    Drömmar
    Andra småkakor
    C'mon - let's göra get-ragu!!!
  • Pingu32

    du kan göra chokladsnittar! Supergott och enkelt! Eller hallongrottor! Det är en underskattad kaka tycker jag..

  • Lovan
    Pingu32 skrev 2009-05-04 15:09:43 följande:
    du kan göra chokladsnittar! Supergott och enkelt! Eller hallongrottor! Det är en underskattad kaka tycker jag..
    Ååååh... Hallongrottor... *dreglar*
    C'mon - let's göra get-ragu!!!
  • GrodanSkrutt

    Mina favvisar:
    Kanelkaka (eget recept, fås vid förfrågan )
    Kolasnittar (Fr. Leila Lindholm´s)
    Korintkakor (Ur: 7 sorters kakor)
    Kardemummamuffins (googla, jag gör utan äpple..)
    Kladdkaksmuffins (googla på Kladdmuffins)

    Du får gärna återkomma med ALLT vad du bakat idag
    Roligt med nya ideér =)

  • Johannah Ottosson

    Åhh att jag missat vad ni skrivit. Har inte hunnit med att baka så mkt än, kolasnittar har jag gjort. Men såg nu att ngn föreslagit Leilas, det var ju inte dem jag gjorde. Hennes är säkert tio gånger godare.
    Sen kanske jag ska ge mig på hallongrottor. Eller muffins kanske. Åhhh vad roligt att jag fått lite ideér.
    Kom gärna med fler om ni kommer på!!

  • september76

    Leilas blåbärsmuffins med smulpajstäcke rekommenderas varmt!
    Har även ett recept på blåbärskaka (görs i långpanna och skärs i kvadratiska bitar - räcker till många) om intresse finns.

Svar på tråden Vad ska jag baka??