Vad är typiskt skånskt när det gäller mat?
En trerätters middag med skånskt tema, vad skulle du göra då?
Tips please!
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-05 09:38
Det ska vara en bröllopsmiddag.
En trerätters middag med skånskt tema, vad skulle du göra då?
Tips please!
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-05 09:38
Det ska vara en bröllopsmiddag.
Äggakaka?
Svartsoppa?
Spettekaka?
Nej, inget av det känns väl direkt lockande...
*kräksmiley*
Hehe, tack!
Panerat fläsk med löksås.
tackar!
Har uppdaterat TS.
Det ska vara en bröllopsmiddag.
Luad ål.
Sill.
Tänker så det knakar.
Skånsk kalops.
Aha, lite finare mat! Men skåningar vill bara ha mycket mat och fet mat.
Men då måste ni ha en spettekaka till efterrätt. En stor variant.
tackar tackar!
Vi tänker väl så att man inte måste ha klassiska skånska rätter utan kanske lägga till något litet skånskt i varje rätt.
Den behöver det ju inte vara exakt, utan kanske mer åt det skånska hållet.
Vi funderade på pilgrimsmusslor eftersom dom kommer från havet HAHAHA, fan vad störda vi är.
Men allvarligt, bröllopet är i september precis innan Kiviks äppelpryl, och bröllopet är i närheten där, så kanske någoting med äpple osv...
Varför inte starta med en tallrik blandade snittar?
Kalkon från Västra Ingelstad, ål från Kåseberga och ost från ??.
Kanske en snitt med spickeskinka. Och sill.
Kåseberga har massor med gott från havet, värt ett besök.