Hur förvara en färsk annanas?
har den i rumstemp nu, men ser att det är mögel under, utanpå
brukar bli så men den är ändå ofta god och fin inuti
blir det så för er med??
ska man kanske ha den i kyl?
tycker den är så fin att ha framme : )
har den i rumstemp nu, men ser att det är mögel under, utanpå
brukar bli så men den är ändå ofta god och fin inuti
blir det så för er med??
ska man kanske ha den i kyl?
tycker den är så fin att ha framme : )
hur gör ni?
Äter upp den såklart De blir inte så långlivade här hemma...
Jag tror att den håller sig färskast i kylen men som du så tycker jag att den är fin att ha framme, men då kanske man ska äta den inom ett par dar efter att man har fått hem den. Hade min i fruktskålen i 5 dar, va lite mögel utanpå och den smakade skumt...
hmmm, hehe, köpte den i lördags, så den har stått som "prydnad" sen dess. kanske dags å äta upp den då.
Jaså man bör ha den i kylen tro?
Vi får leta upp en fejk ananas att ha i fruktskålen.
haha ja bra ide, har aldrig sett de dock
men de är så fina!!
skratta inte ihjäl er nu, men håller den längre om man ställer den i lite vatten?
haha som en blomma typ?
gör annanas i råsaftscentrifug jättegod blir det gjorde det ikväll
det du kan göra (har jag för mig jag läst för en massa år sen) är att spara toppen (med lite "kött" under) o sätta i kruka - då ska man kunna driva den som krukväxt om den tar sig :)
har aldrig testat i råsaftscentrifugen, tack för tips, blir det eller som den är : 9
Har för mig att jag läst på den lilla lappen som oftast sitter på ananasen när man köper den att den skall förvaras i kylen, så det brukar vi göra.
Hållbarhet och förvaring:
5?7 dagar vid 7?8°C och 90% relativ fuktighet.
ca 3 dagar vid 20°C och 60% relativ fuktighet.
Ideal förvaring vid 8?10°C och 90?95% relativ fuktighet.
hittade : )))
sparade det ovanpå å har i fruktskålen som prydnad
blev NICE
åt upp den idag och igår
mums!!
www.livsmedelssverige.org/livsmedel/vegetabilier/frukt/frukt_ananas.htm