• Xgirl83

    Vi från "Första barnet i november 2007" - del 7

    Såg att förra tråden hade stängts.

    Bluna = Elsa 20/10 (BF 7/11)
    am zandra = Noah 2/11 (BF 24/10)
    Reyngirl = Sierra 9/11 (BF 12/11), Caspian 12/1 -09
    CarlAstrid = Elias 10/11 (BF 8/11)
    X-girl83 = Selma 16/11 (BF 14/11)
    Skorpiona = Vidar 23/11 (BF 26/11), Tor 30/11 -08
    Lindispindis84 = Oliver 24/11 (BF 16/11), Ella & Emanuel 9/4 -09
    Ain = Miriam 26/11 (BF 20/11)
    Solstice = Alexander 28/11 (BF 22/11)
    Blemmert = Lisa 30/11 (BF 29/11), Lillebror (el syster) BF 3/6 -09

    Am_zandra: Se vad som kom med denna gången!

    Jag har inte startat nån ny längd- och vikttråd, vet inte om det finns intresse för en sådan längre?

  • Svar på tråden Vi från "Första barnet i november 2007" - del 7
  • Xgirl83

    Zandra: Mår Noah bättre nu? Och hur mår du med din mage??

    Kommer inte ihåg vad ni andra skrivit i det sista nu, jag får kolla det sen.

    Här är vi i full gång med inskolningen och det går superbra! Måndag och tisdag var vi där tillsammans kl 9-11.30 och igår lämnade jag henne i 30 min utan några problem alls. Och idag lämnade jag henne i 1½ timme och samma sak, inga problem. Himla skönt! Så vi fick "ledigt" imorgon för att fortsätta på måndag och då ska hon äta lunch där också. Jag har bara lite dåligt samvete för att jag borde suttit hemma och jobbat en hel del denna veckan, för vi förlorar ju pengar på att jag nu inte jobbar på två veckor och har inga föräldradagar kvar. Men även jag har faktiskt blivit bra trött av denna inskolningen, plus att Selma sover lite oroligt pga tänder.

    Igår pratade jag förresten med en förälder till ett av barnen på daghemmet och hon pratade på i säkert 10 min om hur otroligt nöjd hon var med att ha sitt barn där. Hon sa att det känns som att lämna barnet till mormor eller farmor. Sen är de tydligen väldigt flexibla också, inga problem om man behöver ändra tiden eller ha barnet där lite extra nån gång. Selma kommer att gå 8-14, månd-torsd.

    Jaha, sorry för att jag bara svamlar om mig själv nu. Ville bara berätta lite om inskolningen. Jag skriver ju mer detaljerat om den i bloggen så därför känns det dumt att skriva allt två gånger för er som kanske läser bloggen också.

  • lunaria

    x-girl: tack för länken . jag har faktiskt tagit paus från bloggandet nu när jag inte mått 100 så det är ju kul att läsa hur det har gått!! det verkar ju som att Selma är ett typiskt dagisbarn . förstår att det känns skönt för er och det verkar ju som att de andra föräldrarna också är nöjda då . men klandra dig inte för jobbet, inskolningen är en tuff och intensiv period som tar på krafterna!! stackars hene som har så struliga tänder också . de kan sova lite oroligt med tanke på insskolningen också, Noah stökade om lite grann på nätterna för det var så mycket intryck att ta in...

    jag misstänker lite smått att Noah har haft öroninflammation. han har ju haft feber och inte ätit så bra och idag så rann det nån gul vätska ur Noah's ena öra. det liknar ju vax fast rinnigare, men det var lite väl mycket för att det skulle vara vax lixom...hans feber är helt försvunnen idag så jag hoppas att han är kry nog att gå till dagis imorgon för jag har tenta då. vore bra tajming!!

    jo min mage är helt bra nu, men min mage har en utbuktning nedanför bh'n på ca 5 cm som jag inte vet hur jag ska tolka än .

  • lunaria

    om ni vill så kan ni gå in på galleriet under "känsliga rummet" och spåna lite . hoppas ni får en fin dag, ska iaf jag ha . kram på er!!

  • Reyngirl
    lunaria skrev 2009-05-09 07:47:08 följande:
    om ni vill så kan ni gå in på galleriet under "känsliga rummet" och spåna lite . hoppas ni får en fin dag, ska iaf jag ha . kram på er!!
    Är det sant?!?! Grattis! Massor grattis!!
  • lunaria
    Är det sant?!?! Grattis! Massor grattis!!
    Tack så mycket!!

    jo det är verkligen sant och hur detta gick till vet jag inte. har knappt sexat alls denna månad och inga äl-test användes så nu har jag ju massor av test över . känns som att jag svävar på små rosa moln och tror inte själv det är sant fastän plusset är där, går o tittar på stickan då och då . hoppas verkligen på att det går hela vägen nu. stackars Dan är helt flummig, han som längtat så mycket han också
  • Lindispindis84

    Nu har jag hittat hit också.

    Grattis Zandra!!! Gud vad kul

  • Xgirl83

    Zandra: Ojojoj, stort GRATTIS!!!!

    Du har säkert rätt, Selma kan nog sova lite oroligt pga inskolningen också. Fast man märker att hon har väldigt ont av tänderna också. Inte lätt med allt på en gång!

    Nej nu ska vi äta lite lunch.

  • Xgirl83

    När era små går utan blöja, kissar de fortfarande på golvet då? Selma har inte gått jättemycket utan blöja egentligen, men när hon gjorde det ett par gånger och kissade på golvet då så blev hon rätt ledsen. Antingen för att det bara var obehagligt och hon tyckte det var konstigt, eller också tycker hon det är extra obehagligt eftersom hon har exem i knävecken. Och efter det så har hon inte kissat på golvet. En dag gick hon ganska länge utan blöja, sedan när vi tog på henne blöjan så kissade hon i den, för att sedan ta av sig den. Och idag gick hon naken i nästan 1½ timme utan att kissa, och fem minuter efter att jag tagit på henne blöjan så kände jag att hon hade kissat i den. Det verkar som att hon redan kan kontrollera blåsan i viss mån, men det kanske de alltid kan i denna åldern? Frågar man "ska du gå och kissa på pottan?" så skuttar hon glatt in i badrummet och sätter sig på pottan, fast hon fattar ju inte att man ska göra mer än så. Men det förväntar jag mig inte att hon ska förstå ännu på länge.

  • Lindispindis84

    Xgirl: Oliver har inte gått så mycket utan blöja. Vi kanske ska testa att låta honom göra det mer.
    Vad duktig Selma är som går in och sätter sig på pottan

    Oliver har förresten fått en dagisplats. 17 Augusti börjar han
    Det ska bli jätteskönt, både för oss och för honom.

    Jag måste bara skryta lite också. Oliver brukar hålla på med min mobil ganska mycket, och kasta den i golvet så att batteriet och SIM-kortet åker ut. När det har hänt så har jag alltid satt ihop alla delar igen och Oliver har tittat på. Och häromdan när han gjorde likadant igen, och jag skulle börja bygga ihop mobilen som vanligt så blev han jättearg och sprang iväg med delarna. Han kom tillbaka efter en liten stund och då hade han satt ihop den själv! Alla dessa små delar och batteriet som måste sitta på ett visst sätt för att telefonen ska fungera.
    Vi blev så stolta över honom!

    Tvillingarnas kolik har blivit bättre.
    Jag drack ju mjölk och misstänkte att det kanske var det, så jag slutade helt. Och de har inte lika ont längre. Visst kan de fortfarande få krampattacker men de kommer inte lika ofta.
    Så det känns skönt.
    Dock har de fått torsk båda två och så fick jag mjölkstockning, så jag har haft nästan 40 graders feber till och från i några dagar.
    Fick pumpa ut det värsta och mata på flaska, men de kunde ju inte äta direkt från mina bröst eftersom jag har haft ont där(de kan ju också få torsk när bebisarna har det) men det har gått bra ändå. Och så fort jag inte kunde få ut tillräckligt med mjölk så fick jag feber igen, så det gällde verkligen att pumpa hela tiden.
    Men nu är det borta

Svar på tråden Vi från "Första barnet i november 2007" - del 7