använda rostig gjutjärnspanna?
jag ska göra kalops nu och upptäckte att min gjutjärnspanna har rostat inuti, och det gick inte bort med svinto.
Kan det vara farligt för fostret att använda den eller är det bara att det kan smaka mer järn sen?
jag ska göra kalops nu och upptäckte att min gjutjärnspanna har rostat inuti, och det gick inte bort med svinto.
Kan det vara farligt för fostret att använda den eller är det bara att det kan smaka mer järn sen?
Det är inte farligt.
Däremot brukar det gå att få bort.
Om du nu har skrubbat riktigt ordentligt, så föreslår jag at du gör ungefär så här:
Värm med salt i
tack för tipsen!
så det är lugnt då om jag använder den nu och "bereder" den efteråt?
(funkar det med utgången grädde? Har en oöppnad som gick ut den andra maj, och om den har blivit sur kanske den funkar till det?)
vågar inevara på om det e så bra med utgången grädde. Min blir altid rostig numer då jag slarvar med att diska den i maskinen. men smörjer in den när den torkat med lite olja så e den jätefin tills nästa gång jag använt dn.
det va min mormor som tipsade om grädden...
Men gjutjäns ska diskas för han med ENDAST vatten
SVINTO???
Nej, nej, nej!
Men det tipset har du fått va?
eh, nej. Eftersom jag märkte att rosten satt ordentligt tog jag det + att pannan ändå behöver smörjas in.
Så en helt egen idé
Fåret Shaun skrev 2009-05-08 17:28:59 följande: