• 2Mama

    Efterrätt som kan förberedas

    Ska ha kompisar på middag nästa helg och funderar nu på vad jag ska göra för efterrätt. Tycker att det är smidigt om man kan förbereda efterrätten i förväg så långt det går och önskar därför SMASKIGA recept på sådana efterrätter. Kan tilläggas att jag gjorde en cheesekake i glas vid senaste middagen så det blir inte nån cheesecake den här gången.

  • Svar på tråden Efterrätt som kan förberedas
  • MeYou

    Jag har gjort vanilj-panacotta flera gånger, det är superenkelt och förbereds dan innan (eftersom det ska stelna)! Och så himla gott!
    Garnera gärna med en passionfruktshalva och bär uppe på, så ser det snyggt ut!

  • Bollen82

    vit choklad mousse. som toppas med passionsfrukt... mmmm..

    100g vit choklad
    1 dl kesella
    1 dl grädde (vispad)

  • linjes

    Kladdkaka
    pannacotta
    morotstårta

  • Pappa i april

    Tiramisu
    Créme Caramell

    Enkelt att göra och bör stå i kylen över natten.

  • Carr0n

    En fruktsallad som du riven vit choklad över och stoppar in i ugnen några minuter.
    Den serveras varm med vaniljglass till...

  • maccadam
    maccadam skrev 2009-05-10 20:33:49 följande:
    hallontårta med maräng går bra att förbereda upp till 3 dagar innan
    finns på icas hemsida var med i senaste buffe nummret
  • 2Mama

    Funderar på hallontårtan- den ser väldigt god ut på bilden. Men min sambo gillar inte maräng så jag vet inte....
    Pannacotta är ju annars gott- någon som har fler pannacotta-recept?

  • maccadam

    hallontårtan är att dö för så underbart god han kanske kan peta bort marängen

  • Nattviolen

    Parfait valfritt smaksatt - bär, choklad, after eight (obeskrivligt god)

    fransk chokladtårta

  • Busbellan

    Jag har ett recept på en glasstårta med vit choklad som ska stå i frysen, säg till om du är intresserad så kan jag skriva receptet, hinner inte riktigt nu
    Godast glasstårta jag någonsin ätit är det i alla fall


    Mamma till Nora, August och Ella
  • Busbellan

    Eller mjölkchoklad och kokostårta är också underbart gott, smakar lite som godiset coco


    Mamma till Nora, August och Ella
  • Ann Nelly

    Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt, recept på ICA.se.
    Den är JÄTTEGOD, frisk och fräsch, och kan stå i frysen flera dagar innan.
    Har gjort den flera gånger och den är alltid lika populär. Man kan toppa med blåbär eller jordgubbar om man inte hittar mogen passionsfrukt.
    Superenkel att förbereda.

  • 2Mama

    Tack för alla förslag.
    Busbellan- båda dina förslag (glasstårta och mjölkchoklad och kokostårta) lät väldigt gott (jag älskar glass och choklad och gillar kokos oxå!). Så skriv gärna ner recepten!
    Nu har jag så mycket att välja på så nu blir det svårt!

  • Kinya

    Frusen cheesecake, perfekt att göra innan och bara ta fram ur frysen en tag innan den ska ätas.

  • Busbellan

    Här kommer recepten.
    Kokos och mjölkchoklad tårtan hittade jag receptet på nätet så det slipper jag skriva, men jag brukar göra det med marabouchoklad
    http://recept.nu/1.122276/therese_wikstrom/mjolkchoklad_och_kokos_tarta

    Glasstårta med hallon och vit choklad
    200g vit blockchoklad
    2 ägg
    3 dl grädde
    Smält chokladen. Rör i äggen, ett i taget. Vispa grädden och blanda i chokladsmeten.

    200g hallon
    3 dl grädde
    1 dl florsocker
    1 msk citronsaft
    Vispa grädden, blanda i florsocker och citronsaft. Hacka sönder hallonen och blanda i.
    Häll chokladblandningen i botten i en form och häll hallonblandningen över.
    Ställ i frysen


    Mamma till Nora, August och Ella
  • 2Mama

    Tack Busbellan! De lät goda båda två!

  • Juppepuppe

    Jag kommer inte ihåg var jag hittade receptet (någon allt om mat-tidning tror jag) men jag gjorde en capuccinopannacotta en gång. Jättegott! Man skulle säkert kunna ersätta lite av grädden med starkt kaffe i ett vanligt recept.

    Annars kan man förbereda alla typer av pajer.

  • Sokkerkakan

    Jag har ett recept på pannacotta gjord på vit choklad. Supergod och lätt att göra:

    Vit chokladpannacotta med hallsonsås

    5 dl vispgrädde
    ½ dl mjölk
    4 gelatinblad
    125 g vit choklad
    3 msk socker

    250 g djupfrysta hallon
    florsocker efter smak

    Koka upp grädde och mjölk, passa så det inte kokar över, det kan gå mycket snabbt.
    Lägg undertiden gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
    Hacka eller bryt chokladen i bitar.
    Krama ur gelatinbladen och blanda dem, socker och choklad i gräddmjölken.
    Rör om tills allt har smält.
    Häll upp i portionsformar, fina glas eller dylikt.
    Låt svalna minst 4 timmar i kylskåp.

    Tina hallonen i en kastrull, mixa eventuellt, sila sedan bort kärnorna.
    Smaka av med florsocker.
    Häll såsen över pannacottan vid servering.
    Eventuellt kan man doppa formarna några sekunder i hett vatten och sedan stjälpa upp pannacottan på fat om man tycker att det ser trevligare ut.

Svar på tråden Efterrätt som kan förberedas