Jag har ett recept på pannacotta gjord på vit choklad. Supergod och lätt att göra:
Vit chokladpannacotta med hallsonsås
5 dl vispgrädde
½ dl mjölk
4 gelatinblad
125 g vit choklad
3 msk socker
250 g djupfrysta hallon
florsocker efter smak
Koka upp grädde och mjölk, passa så det inte kokar över, det kan gå mycket snabbt.
Lägg undertiden gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Hacka eller bryt chokladen i bitar.
Krama ur gelatinbladen och blanda dem, socker och choklad i gräddmjölken.
Rör om tills allt har smält.
Häll upp i portionsformar, fina glas eller dylikt.
Låt svalna minst 4 timmar i kylskåp.
Tina hallonen i en kastrull, mixa eventuellt, sila sedan bort kärnorna.
Smaka av med florsocker.
Häll såsen över pannacottan vid servering.
Eventuellt kan man doppa formarna några sekunder i hett vatten och sedan stjälpa upp pannacottan på fat om man tycker att det ser trevligare ut.