• skrutthumlan2

    kantarellsås -hur göra?

    Hej!
    Någon som vet hur man göra en god kantarell sås? Har fått för mig att det är svårt, tittade på recept på internet och där står det att man ska förvälla kantarellerna, vad menas med det?
    Hoppas någon kan hjälpa mig,tänkte laga det till middag!

  • Svar på tråden kantarellsås -hur göra?
  • MiaMaa

    hmm...är det färska kantareller så stek dom bara och blanda i en helt vanlig vit sås....vill du så kan du göra såsen brun.....

    så gör jag....

    förvälla är inte heller svårt...lägg dom i en kastrull en stund (tills dom blivit mjuka
    ) med vatten i......

    sen häller man av vattnet och lägger i såsen
    man kan även steka dom först om man vill det

  • syster anna

    Stek ½ gul lök mjuk i smör. Häll på massa kantareller (förvällda) och stek dem också. Häll i en trea grädde, salt och peppar. Låt koka ihop en stund, och du har en supersmarrig sås.

  • Helenas

    Nu har du kanske redan gjort såsen, men var det färska kantareller? Vi förväller inte färska.

    Smör och kantareller i stekpanna. Efter ett tag börjar kantarellerna vätska sig, låt de stå tills vätskan är borta och i med mer smör. Red sedan av med mjöl och vätska (grädde, mjölk) och salta och peppra. Mums!

Svar på tråden kantarellsås -hur göra?