• P2007

    Ge mig receptet på din godaste chokladtårta!

    Som rubriken lyder...
    Ge mig receptet på din godaste chokladtårta!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-10 20:35
    Ska ha till bröllopstårta

  • Svar på tråden Ge mig receptet på din godaste chokladtårta!
  • mrsSoffi

    Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight

    Mycket god mintchokladtårta som serveras i små bitar med vispgrädde. Tårtan är mäktig så den räcker till många bitar.
    En lyxig kladdkaka med mintsmak från de goda mintchokladrutorna "After Eight". En kartong After Eight innehåller 400 g (46 st) mintchokladrutor så den räcker både till den här tårtan (250 g, 30 rutor) och till att äta utav (150 g, 16 rutor).

    Tid: 40 minuter varav 23 minuter i ugnen

    10 bitar

    Du behöver:
    100 g smör eller margarin
    100 g after eight (12 st rutor)
    2 ägg
    2 dl socker
    2 ½ dl vetemjöl
    3 msk kakao
    1 ½ tsk bakpulver
    Glasyr:
    150 g after eight (18 st rutor)
    Gör så här:
    Smörj och bröa en form (eller använd en teflonform) med löstagbar kant.

    Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.

    Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.

    Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.

    Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.

    Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.

    Förvara tårtan svalt.

  • P2007

    Låter riktigt gott...

    Vill ha fler recept!

  • annemi

    Holländsk chokladtårta

    Antal portioner: det beror på hur stora bitar man vill ha, räcker till fler än man tror eftersom den är ganska mastig
    Tillagningstid: ungefär 1 timme

    Denna chokladtårta har jag hittat på Internet och är numera en klassiker på födelsedagar hos oss. Det som är praktiskt är att om man ska ha stort kalas kan man baka tårtor i förväg och frysa in, den tinar ganska fort.

    kakan:
    200 g blockchoklad
    200 g smör eller margarin
    3 ägg
    2,5 dl socker
    2,5 dl vetemjöl

    Chokladglasyr:

    25 g smör eller margarin
    1 dl vispgrädde
    150 g blockchoklad

    Kakan: Låt choklad och matfett smälta över vattenbad. Rör om då och då. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda mjölet i äggsmeten . Tillsätt blandningen av smält choklad och smör, rör till en jämn smet. Häll den i en stor form (ca 26 cm diameter) med löstagbar kant. Grädda i 175° ca 30 minuter. OBS! Kakan ska inte vara genomgräddad utan "halvrå" inuti. Låt den svalna något innan du lossar och stjälper upp den. Låt den gärna kallna under press (t.ex. skärbräda och mortel) så att den blir platt och fin.

    Glasyren: Hetta upp matfett, ovispad grädde och choklad på svag värme. Rör till en jämn smet och låt den sedan bli rumsvarm. Bred glasyren slät och fin, över och runt kakan.

  • P2007

    Det fick bli Nigellas chokladtårta och det blev en riktig hitt

    Men ska testa era recept oxå!

  • Shaun the sheep

    TS, har du receptet på Nigellas? Kanske en bild också, eller är det för mycket begärt?

    (Har kollat efter flera av hennes recept, men då har det ej funnits bild, vilket känns lite trist, då vet man ju inte om det är rätt kaka man gör).

  • NorrVimpel
    dollheart skrev 2009-05-27 19:38:16 följande:
    TS, har du receptet på Nigellas? Kanske en bild också, eller är det för mycket begärt? (Har kollat efter flera av hennes recept, men då har det ej funnits bild, vilket känns lite trist, då vet man ju inte om det är rätt kaka man gör).
    Nigellas chokladtårta
    Till tårtbottnarna:
    175 g osaltat smör, smält och avsvalnat 1 ¼ dl majsolja eller annan vegetabilisk olja
    3 dl iskallt vatten
    400 g vetemjöl
    250 g strösocker
    100 g ljust muscovadoråsocker (eller brunt farinsocker)
    50 g kakaopulver av bästa mörka sort
    2 tsk bakpulver
    1 tsk bikarbonat
    1 ½ dl gräddfil
    3 ägg
    1 msk vaniljextrakt (eller vaniljsocker)

    Till glasyren:
    175 g mörk choklad
    250 g osaltat smör, rumstempererat
    275 g siktat florsocker
    1 msk vaniljextrakt (eller vaniljsocker)

    Sätt ugnen på 180°. Häll det smälta och avsvalnade smöret i en stor skål tillsammans med majsoljan och vattnet. Rör samman. I en annan skål blandar du vetemjölet, sockret, muscovadoråsockret, kakaopulvret, bakpulvret och bikarbonaten. Häll i skålen med smör-olje-vattenblandningen och rör samman utan att vispa. I en tredje skål blandar du gräddfilen, äggen och vaniljextraktet, och häller sen blandningen i resten. Rör till en jämn smet. Häll smeten i två kakformar (cirka 20 centimeter i diameter), som du smörat och klätt med t.ex. silikonpapper i botten. Grädda i 50?55 min tills de börjar lossna från formarna, men fortfarande är ganska mjuka i mitten. Låt svalna helt över galler. Glasyren på en chokladtårta ska vara en smaskig chokladglasyr. Smält chokladen. På medelvärme i mikron går det på 3 minuter. Rör samman smöret med florsockret, som du tillsätter en sked åt gången så att glasyren blir jämn. Tillsätt vaniljextraktet och den smälta och avsvalnade chokladen, och rör till en jämn och himmelskt god smet. Lägg sen ¼ av glasyren mellan tårtbottnarna, och bred resten över kakan, även sidorna
  • P2007

    Japp den var det! Sååå god!

Svar på tråden Ge mig receptet på din godaste chokladtårta!