Ge mig receptet på din godaste chokladtårta!
Som rubriken lyder...
Ge mig receptet på din godaste chokladtårta!
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-10 20:35
Ska ha till bröllopstårta
Som rubriken lyder...
Ge mig receptet på din godaste chokladtårta!
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-10 20:35
Ska ha till bröllopstårta
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight
Mycket god mintchokladtårta som serveras i små bitar med vispgrädde. Tårtan är mäktig så den räcker till många bitar.
En lyxig kladdkaka med mintsmak från de goda mintchokladrutorna "After Eight". En kartong After Eight innehåller 400 g (46 st) mintchokladrutor så den räcker både till den här tårtan (250 g, 30 rutor) och till att äta utav (150 g, 16 rutor).
Tid: 40 minuter varav 23 minuter i ugnen
10 bitar
Du behöver:
100 g smör eller margarin
100 g after eight (12 st rutor)
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 ½ tsk bakpulver
Glasyr:
150 g after eight (18 st rutor)
Gör så här:
Smörj och bröa en form (eller använd en teflonform) med löstagbar kant.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.
Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.
Förvara tårtan svalt.
Låter riktigt gott...
Vill ha fler recept!
Holländsk chokladtårta
Antal portioner: det beror på hur stora bitar man vill ha, räcker till fler än man tror eftersom den är ganska mastig
Tillagningstid: ungefär 1 timme
Denna chokladtårta har jag hittat på Internet och är numera en klassiker på födelsedagar hos oss. Det som är praktiskt är att om man ska ha stort kalas kan man baka tårtor i förväg och frysa in, den tinar ganska fort.
kakan:
200 g blockchoklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
Chokladglasyr:
25 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
150 g blockchoklad
Kakan: Låt choklad och matfett smälta över vattenbad. Rör om då och då. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda mjölet i äggsmeten . Tillsätt blandningen av smält choklad och smör, rör till en jämn smet. Häll den i en stor form (ca 26 cm diameter) med löstagbar kant. Grädda i 175° ca 30 minuter. OBS! Kakan ska inte vara genomgräddad utan "halvrå" inuti. Låt den svalna något innan du lossar och stjälper upp den. Låt den gärna kallna under press (t.ex. skärbräda och mortel) så att den blir platt och fin.
Glasyren: Hetta upp matfett, ovispad grädde och choklad på svag värme. Rör till en jämn smet och låt den sedan bli rumsvarm. Bred glasyren slät och fin, över och runt kakan.
Det fick bli Nigellas chokladtårta och det blev en riktig hitt
Men ska testa era recept oxå!
TS, har du receptet på Nigellas? Kanske en bild också, eller är det för mycket begärt?
(Har kollat efter flera av hennes recept, men då har det ej funnits bild, vilket känns lite trist, då vet man ju inte om det är rätt kaka man gör).
Den här är helt sjukt god. Har ätit hela min uppväxt eftersom jag inte tyckte om grädde.
magdasmat.bloggagratis.se/2008/09/03/927750-tarta-och-dekoration-av-sockerpasta/
Japp den var det! Sååå god!