• Cissela

    Kan man äta potatis med korta groddar?

    Vi äter inte potatis så ofta men köpte för 1½ - 2 veckor sedan potatis i en färdig påse, anvä'nde sedan hälften och skulle göra potatisgratäng nu idag men upptäckte då att alla har satt små groddar, typ 1 cm lång, någon med mer. Potatisarna är fortfarande rätt så hårda, har bara mjuknat ngt lite.

    Kan man använda dem iaf? Kan det vara farligt på något sätt, typ som att äta gröna potatisar? Blir potatisgratängen lika god?

    Kan inte köra och handla idag då jag inte har någon bil och har överr 1 mil till affären. Får bli mackaroner ananrs men det går ju med men inte lika gott! :)

  • Svar på tråden Kan man äta potatis med korta groddar?
  • thatgirl

    Vi har ofta ätit potatis med groddar och vi har aldrig blivit sjuka eller märkt av nåt anant.

  • Zimlis

    Helt ofarligt - bara att bryta av groddarna och skala som vanligt

    Jag har gjort det flertalet gånger och potatisen smakar som vanligt


    Oroa dig inte, det är bara perverst första gången.
  • viseversa
    Cissela skrev 2009-05-12 13:56:48 följande:
    Tusen tack för svaren, är på gång nu med gratängen :)
    Mums mums! =)
Svar på tråden Kan man äta potatis med korta groddar?