• M C Catta

    Snabb hjälp! Florsocker istället för strösocker?

    Hej!

    Ska i sista sekund slänga ihop en fika till personalrummet imorn och såg att jag hade soprent på strösocker. (ska göra en typ av kladdkaka)

    Efter att i 20 min försökt göra strösocker av sockerbitar har jag nu dumpat den idéen och funderar på om florsocker skulle kunna funka istället? Eller vanlijsocker? Hur mycket ska man ersätta med?

    Snälla ge mig snabb hjälp!

    Tacksam för alla svar!

    /Catta

  • Svar på tråden Snabb hjälp! Florsocker istället för strösocker?
  • AlvaLovisa

    Om det inte lyckades att mixa sockerbitarna, så går det bra med florsocker, tänk bara på att det innehåller stärkelse, så du kan behöva minska mjölmängden lite.

  • M C Catta

    Tack så jättemycket för svaret! Det funkar varken att banka sönder dem med hammare eller att köra dem i mixern... Du tycker att jag ska använda samma mängd florsocker som det anges i receptet på strösocker? Och istället minska mängden mjöl?

    Tack!

  • Jesster

    Halvera mängden socker ungefär så går det bra att använda florsocker istället


    Den som söker han finner - www.google.se
Svar på tråden Snabb hjälp! Florsocker istället för strösocker?