• Petra 1972

    Steka rödspätta!?

    Hur lagar jag GODAST till rödspättafiléer tycker du? Ska jag steka dem som de är eller panera? I så fall vad ska paneringen innehålla?

    Ska ätas med kokt potatis och kall räk- och rom sås (recept från senaste Buffé).

  • Svar på tråden Steka rödspätta!?
  • KlasStures mamma

    Jag brukar panera, krydda med salt och peppar, sen sprutar var och en lite citron på. Smaskigt!

  • TigerLinn

    jag brukar göra så här.. :)

    jag doppar filéerna i uppvispat ägg(löser upp äggen eller ägget med en gaffel på ett djupt fat) sedan vänder jag dom i ströbröd med lite salt i. sedan steker jag dom...
    när alla filéer är stekta lägget jag dom i en ugnsäker form och in i ugnen på 100grader där för dom ligga och gotta till dig till potatisen och allt är klar :) mums :)

    enkelt men sååå gott

  • solana

    Det är godast att panera som TigerLinn skriver men det blir ännu godare om man först doppar dem i mjöl. Sedan ägg och avslutar med ströbröd. En citronskiva till, gräddfil eller remuladsås!

Svar på tråden Steka rödspätta!?