• jessiik

    ENKLA recept med kycklingfileer?

    Någon som har?
    ska helst lagas i ugn.
    *hoppas*

  • Svar på tråden ENKLA recept med kycklingfileer?
  • linjes

    fyll med hackad tomat och fetaost in ugn

    smula över fetaost och häll grädde över in i ugn

  • FrkSommar

    Absolut!!!!

    Marinera kycklingfileérna (4st) i ½ liter Sweet chili sås över natten om de är frusna och i ett par timmar om de är tinade.

    Lägg filérna i en ugnsfastform och häll över såsen (gärna lite extra)
    Låt dem stå i ugnen ca 1 timma på 150 grader.

    Inte alls starkt vilket man ju kan tro men otroligt saftigt och gott.

    Jag brukar göra på ett par kilo filé och sedan frysa in, antingen hela eller som färdig salladskyckling.

    Lycka till!!

  • Mammut och Papput

    Jag geggar ihop en egen marinad. T.ex. kycklingfond, soya, tacokrydda/tikka masalakrydda, peppar, salt, tomatpure, chilipulver osv beroende på vad man vill ha)

    Jag låter kycklingfileerna vara tinade på ytan men inte inuti. Jag smörjer in dem i marinaden och lägger dem helt täcka i folie i en ugnsform i ugnen på kanske 175-200-225 grader (lite olika). Brukar titta till dem efter ca 20 minuter, och sedan tätare därefter.

    Saftigt och gott =) Jag äter basmatiris till detta och gör en sås på matlagningsgrädde med kycklingfond, peppar och soya i.

  • Dundermamman

    Sambal oelekform


     


    4 port.


     


    kycklingfiléer, fläskfiléer el. skivade kotletter


    5 dl cremé fraiche


    3 dl grädde


    1 dl kinesisk soja


    2-4 tsk sambal oelek


    (+ ev. 3 msk chutney)


     


    Lägg rå kyckling eller kött i en form.


    Blanda alla övriga ingredienser och häll blandningen över kycklingen/köttet.


     


    Tillaga i 175 grader i ca.1,5 timme.


     


    Servera med ris eller pressad potatis!


    5 skogisbebisar föddes 19/4!
  • mamma030407

    (är våran FAVORIT här:) Det var väldigt gott och väldigt lite jobb med det.

    Mumsiga kycklingen
    6 pers

    6 st kycklingfiléer
    2 burkar creme fraiche
    1 hg rökt skivad skinka skuren i bitar
    3 msk hackad persilja
    2 dl lagrad riven ost
    1-2 msk fransk senap
    ½-1 tsk salt
    1 krm vitpeppar

    Blanda creme fraichen med skinkan, senapen, persiljan och osten. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form, ha på salt ochpeppar och bred över blandningen. Ställ in i ugnen, 225 grader i 30 - 35 minuter. Serveras med ris, pasta eller potatis.

  • Mumselumsan

    * Snitta kycklingfileérna på längden (dock inte så att de blir i två delar), lägg i smulad fetaost, färsk basilika, hackad färsk vitlök och vik ihop. Vill man kan man slå en baconskiva runt filéen. Bryn till i panna eller lägg i ugnsfast form direkt och stek i ugnen. Mycket gott!

    * Lägg filéerna i ugnsfast form, pensla med lite soya och sen på med grillkrydda och några droppar olivolja. Stek i ugn. Ha ris, potatis, sallad till. Sås brukar jag skippa om man har en rejäl sallad. Lite nyttigare med

    * Inte i ugn men ändå enkelt: Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn i panna, tillsätt Creme Fraiche Franska örter, lite dragon, vitlök om man vill och en liten skvätt grädde (också det om man vill) och låt puttra några minuter. Klart!

  • Mumselumsan

    Åh den här tråden blev jag helt förtjust i Vi älskar kyckling här hemma, både barn och vuxna, och ni alla har ju jätegoda recept att dela med er av! Mmmmm

    Förlåt TS men får man fråga i denna tråd om lite festrätter som andra lagar med kyckling med?

  • Lilla Hönan

    Tacokyckling

    kycklingfiléer
    3 dl grädde
    1 dl riven ost
    1 påse tacokrydda
    sesamfrö (kan uteslutas)

    Dela kycklingfiléerna i mindre bitar 2-3 bitar per filé, badda dom med sesamfrön.
    Stek bitarna och lägg dom i en ugnsäkerform.
    Vispa grädde fluffig och häll i tacokrydda och osten.
    Häll gräddblandningen över kycklingen, in i ugnen i 200 grader i ca 20-30 min.
    Servera med ris och en god sallad.

    Super gott!!!

  • angelofthedevil

    <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> Flygande Jakob


    Kycklingfilér
    mellangrädde
    cremé fraiche
    paprikapulver
    chilisause
    peppar
    banan

    Skär fileérna i skivor och varva dem med bananen även den i skivor. Blanda grädde, cremé fraiche chilisause och kryddor häll över och ställ in i ugnen 200grader i 20-25 minuter. Koka ris till, serverade kokta morötter och broccoli bredvid. Man kan även ha i bacon och jordnötter.


    *Leo min Leo*
  • jessiik
    Mumselumsan skrev 2009-05-14 21:36:49 följande:
    Åh den här tråden blev jag helt förtjust i Vi älskar kyckling här hemma, både barn och vuxna, och ni alla har ju jätegoda recept att dela med er av! Mmmmm Förlåt TS men får man fråga i denna tråd om lite festrätter som andra lagar med kyckling med?
    självklart... älskar kyckling :)
  • Mammut och Papput

    Prova detta:

    Eldröd tandoorigryta

    2-3 stekta/ugnslagade kycklingfileer i tärningar (alternativt rensad färdiggrillad kyckling från affären)
    ca 5-6 dl vatten
    4-6 tsk tandoori currypasta (glasburk med röd gegga vid asiatiska/indiska mathyllan)
    Maizena

    Koka upp vattnet med currypastan (detta blir en eldröd gryta). Släng i kycklingbitarna och red sedan med maizena. Servera med basmatiris, naanbröd och majs/grönsallad.

    Älskar detta för att det är en god gryta utan grädde och liknande, känns inte fett och onyttigt. Man kan ha i grädde eller mjölk om man är lite mesig, men jag tycker att man tappar mycket av den goda smaken då.

  • inze
    Ljummen pastasallad med kyckling

    8 port

    Sätt ugnen på 175 grader.

    8 kycklingfiléer     (1 kg)
    2 tsk salt
    2 kryddmått svartpeppar
    4 msk färsk oregano el 2 tsk torkad
    1 msk olivolja

    Skär kycklingen i bitar och blanda med övriga ingredienser.
    Bryn kycklingen i stekpanna och lägg över i långpanna och efterstek 10 min i ugnen.

    600g tagliatelle

    Koka pastan.

    3 gula paprikor
    8 tomater
    1 gurka
    400 g fetaost
    2 dl svarta oliver med kärnor

    Skär grönsaker och ost i bitar.

    Dressing:
    1 dl olivolja
    1 dl pressad citron
    2 tsk torkad oregano
    ½ tsk salt
    ½ tsk svartpeppar

    Blanda ihop dressingen i kastrull och värm.

    Blanda sedan allt.
Svar på tråden ENKLA recept med kycklingfileer?