Biff med bambuskott
4 portioner
400 g strimlad biff
1 burk bambuskott (ca 400 g)
1 purjolök
2 gröna paprikor
6 msk kinesisk soja
2 msk potatismjöl
6 msk olja
2 krossade vitlöksklyftor
salt och peppar
Marinera köttet i sojan ett par timmar i rumstemperatur eller i kylskåp över natten. Skölj och strimla löken och paprikan. Hetta upp hälften av oljan och fräs köttet under omrörning i ca 1/2 minut, tag upp. Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna under omrörning i ca 2 minuter, häll nu tillbaka köttet och rör om. Gör en redning av sojan, potatismjöl och lite vatten. Servera genast.
Sötsursås
Tillagning
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
0,5 dl vatten
0,5 tsk salt
3 msk socker
4 dl kycklingbuljong
1 msk potatismjöl
1 msk vinäger
2 tsk tomatpuré
. Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min.
. Tillsätt de övriga ingredienserna.
. Låt det koka upp under omrörning.
servera till tex. ris och friterade räkor
Tips: till kyckling är det gott att blanda i ananasbitar och skivade vattenkastanjer i såsen.