• GoaLinda

    är det nån som kan det här med "friterad fläskfilé" på kina vis?

    hej!
    såg det här Niklas mat på Svt idag och han friterade med hjälp av "tempura" fisk?
    Men hur gör man om man vill ha fläskfilé som på kina resturanger.
    Räkor visade han hur man gör med, är det samma med kött?

    Sötsursås vad får man tag på recepten, har ju sökt överlalt känns det som?
    och sen babmuskott med biff? jag vill testa att göra själv hemma...

    jätte tacksam för svar!


    Min familj Rockar!!
  • Svar på tråden är det nån som kan det här med "friterad fläskfilé" på kina vis?
  • levandecharader

    Biff med bambuskott
    4 portioner

    400 g strimlad biff
    1 burk bambuskott (ca 400 g)
    1 purjolök
    2 gröna paprikor
    6 msk kinesisk soja
    2 msk potatismjöl
    6 msk olja
    2 krossade vitlöksklyftor
    salt och peppar

    Marinera köttet i sojan ett par timmar i rumstemperatur eller i kylskåp över natten. Skölj och strimla löken och paprikan. Hetta upp hälften av oljan och fräs köttet under omrörning i ca 1/2 minut, tag upp. Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna under omrörning i ca 2 minuter, häll nu tillbaka köttet och rör om. Gör en redning av sojan, potatismjöl och lite vatten. Servera genast.

    Sötsursås

    Tillagning
    1 msk olja
    1 vitlöksklyfta
    0,5 dl vatten
    0,5 tsk salt
    3 msk socker
    4 dl kycklingbuljong
    1 msk potatismjöl
    1 msk vinäger
    2 tsk tomatpuré

    . Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min.
    . Tillsätt de övriga ingredienserna.
    . Låt det koka upp under omrörning.

    servera till tex. ris och friterade räkor
    Tips: till kyckling är det gott att blanda i ananasbitar och skivade vattenkastanjer i såsen.

  • Ziitoo

    *Puffar*


    ♥ 4 mars klockan 06.18 så föddes vår underbara dotter Isabell ♥
  • levandecharader

    Friterad fläskfilé

    500 g fläskfilé

    FRITYRSMET:
    ½ dl vetemjöl
    ½ dl vatten
    ½ tsk bakpulver
    1 tsk curry
    1 tsk salt
    några droppar tabasco
    2 äggvitor

    FRITERING:
    5 dl olja (ca)

    Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor eller strimlor.
    Vispa mjöl och vatten till en klimpfri smet. Tillsätt bakpulver, curry, salt och tabasco. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna i smeten.
    Hetta upp oljan i en fritös eller stor gryta till 170-180°C. Kontrollera med en hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprigt på 1 min. Doppa fläskfilén i frityrsmeten. Fritera några bitar i taget i oljan, ca 3 min. Ta upp och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.

  • annca

    sötsur sås till ca 2 pers:

    Blanda ett par tsk potatismjöl med ett par msk socker och rör ut i ½ dl vatten.
    Tillsätt ett par msk tomatketschup, lite ljus soya, ca 1 msk vitvinsvinäger, spadet från en liten burk skivad ananas och lite chilipeppar. Koka upp och låt tjockna. Blir den för tjock, späd med lite vatten. Smaka av med socker och salt.
    (recept ur min kinesiska kokbok)


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
Svar på tråden är det nån som kan det här med "friterad fläskfilé" på kina vis?