• Von Ellsen

    Tillaga fryst kyckling?

    Hej.
    Kort fråga bara.
    Man kan tillaga fryst kyckling i ungnen utan att tina den, va? Minns att jag gjort det en gång innan, men på paketet står det bara anvisningar om tinad kyckling.

    Hur gör ni med fryst kyckling.

  • Svar på tråden Tillaga fryst kyckling?
  • morriis

    Jag brukar slänga in kycklingen på lägre temperatur när den är fryst, så att den får tina upp lite, sen höjer jag efter ett tag


  • Ternera

    Jo, då tryter tiden är dejuh ingen fara, men kolla alltid tempen, ska upp till 70.

  • Von Ellsen

    men jag har ingen termometer. räcker detinte att man ser att den är väl genomstekt?
    Jag har slängt in den på 200 grader nu, måste väl funka?

  • AlvaLovisa

    Jag brukar göra citronkyckling med frusna filéer: I med filéerna i en form, häll på olivolja, saft från en citron + rivet skal, och en hel del persilja (använder fryst där med). Salta och peppra. Tillaga i ugn till dess kycklingen har fin färg, skär i den för att kolla så den är klar (brukar ha ugnen på ca 200 grader). Till det brukar jag ha en bulgursallad på hel kokt bulgur + hackad rödlök, tärnad gurka och tomat. Kall sås på crèma fraiche, vitlök och persilja.

  • Grannen

    Jag slänger in den fryst och låter den ligga längre än vanligt. Skär alltid i den för att se att den är färdig.

  • skånetös78

    Snabbtina i micron annars

  • Hallonmun

    Von Ellsen skrev 2009-05-15 14:48:53 följande:


    men jag har ingen termometer. räcker detinte att man ser att den är väl genomstekt? Jag har slängt in den på 200 grader nu, måste väl funka?
    klart det funkar det tar ganska mycket längre tid än tinad,
  • Von Ellsen
    AlvaLovisa skrev 2009-05-15 14:49:36 följande:
    Jag brukar göra citronkyckling med frusna filéer: I med filéerna i en form, häll på olivolja, saft från en citron + rivet skal, och en hel del persilja (använder fryst där med). Salta och peppra. Tillaga i ugn till dess kycklingen har fin färg, skär i den för att kolla så den är klar (brukar ha ugnen på ca 200 grader). Till det brukar jag ha en bulgursallad på hel kokt bulgur + hackad rödlök, tärnad gurka och tomat. Kall sås på crèma fraiche, vitlök och persilja.
    Lät jättegott! Så du kollar inte emperaturen med termometer då?
  • Von Ellsen
    Hallonmun skrev 2009-05-15 14:52:31 följande:
    Von Ellsen skrev 2009-05-15 14:48:53 följande:
    klart det funkar det tar ganska mycket längre tid än tinad,
    Tack=)
  • AlvaLovisa

    Von Ellsen skrev 2009-05-15 14:52:46 följande:


    Lät jättegott! Så du kollar inte emperaturen med termometer då?
    Näe.. kycklingen brukar inte få färg om den inte är klar så länge man inte har jättehög temperatur Sen ser man ju om det blir rosa när man skär upp den, då är det bara att slänga in den i ugnen ett tag till Är lite hafsig med matlagningen tror jag... Men citronkycklingen är faktiskt väldigt god, fräsch!
  • Zimlis

    1 h 200 grader - vänder kycklingen efter halva tiden *färdig* (djupfrysta delar)


    Oroa dig inte, det är bara perverst första gången.
  • Thobbe

    Provade att göra citronkycklingen idag och körde mer färsk persilja finhackad och även några vitlöksklyftor, serverad med en lätt cream frech med vitlöksmak till en potatisgratäng, Blev jättegott

  • Von Ellsen
    Thobbe skrev 2014-01-02 18:59:30 följande:
    Provade att göra citronkycklingen idag och körde mer färsk persilja finhackad och även några vitlöksklyftor, serverad med en lätt cream frech med vitlöksmak till en potatisgratäng, Blev jättegott

    Haha roligt med ett svar 5 år senare:) 


    Låter jättegott! 

Svar på tråden Tillaga fryst kyckling?