• Anonym (oerfaren)

    Aciclovir Ranbaxy och herpes

    Hej!

    Har vetat att jag har herpes i ungefär 2 år nu, och besvären börjar verkligen gå mig på nerverna just nu.... nästan efter varje mens får jag besvär, stick och klåda och spruckna sår som bränns... har läst lite om läkemedel man kan ta för att slippa besvären, bla det som står i rubriken. Någon med lite mer erfarenhet som använt medlet som kan berätta hur det funkar, är det värt att köpa det?

    Jag har besvär ungefär varannan månad och det går över på ca 1 ½ vecka... hur många tabletter behöver man ta??


     


    Går det att ta sådanna motverkande tabletter även om man försöker bli gravid eller är det säkrast att avstå från de om man vill bli gravid???


     


    Är så jobbigt, för vi vill verkligen bli gravida jag och min sambo men får avstå från sex pga de jobbiga besvären så det blir ju aldrig några barn gjorda.......


     


    tack för svar från någon som vet lite mer...


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-17 23:25
    glömde lägga till om man kan köpa läkemedlet receptfritt på apoteket eller om man måste få det utskrivet av läkare??
  • Svar på tråden Aciclovir Ranbaxy och herpes
  • Anonym (Med)

    Självklart ska du testa medicin om du har besvär så pass ofta. Jag åt medicin dagligen i nästan tre år - med vissa uppehåll för att se om infektionen lugnat ner sig - tills den verkligen lugnade ner sig.
    Speciellt om ni vill bli gravida och du inte vill smitta din man. Din husläkare kan skriva ut detta, går inte att få receptfritt. Kolla harduherpes.nu. Lycka till!

  • Anonym (oerfaren)

    Min gynekolog sa att om jag lever i ett stadigt förhållande (vi har barn ihop sen tidigare) så spelar det ingen roll om han smittas för det lär han med största sannolikhet att bli förr eller senare... det enda är om man har mycket besvär så kan man försöka att inte smitta, men troligtvis sa hon att han redan är smittad och kanske tom att smittan jag bär kommer från honom... lite knasigt men ändå, jag förstår vad hon menar..


    Är det säkert då att sån medicin inte skadar fostret eller så om man skulle bli gravid och man använt medicin precis??

  • Anonym (Med)

    Fråga läkaren som skriver ut det för säkerhets skull. Men jag åt under min graviditet och allt gick bra.
    Från Infpreg:

    Trots den vanliga förekomsten av genital och oral herpes hos gravida kvinnor är smittöverföring till barnet lyckligtvis sällsynt.
    Från olika länder rapporteras ett HSV-infekterat barn på 2.500 - 35.000 födda. Skillnaderna i frekvens är dock svårvärderade.
    I Stockholmsregionen har vi identifierat 28 herpesbarn på 15 år (cirka 1:13000).

    Vad finns det för behandling?

    Behandling med antiviral terapi (virusmedicin) finns, vilket förkortar sjukdomsförloppet och lindrar symtomen men det botar inte herpesinfektionen. Däremot kan man förhindra att infektionen blommar upp.

    Har kvinnan ätit virusmedicin (Acyclovir,Valacyclovir) i början av graviditeten är detta inget skäl för abort då den virusmedicin som används ej påverkar fostret.

    Behandling under graviditet bör ske i samråd med specialist.

    Hur kvinnan skall förlösas vid en pågående infektion i samband med förlossningen måste bedömas individuellt.

    Om kvinnan har flera utbrott under graviditetens sista månad kan virusmedicin ges i förebyggande syfte den sista veckan före och under förlossningen.

    Vid primärinfektion i samband med förlossningen bör kvinnan förlösas med kejsarsnitt samt behandlas med antiviral terapi (virusmedicin) för att förhindra smitta till barnet.

    Vid en recidivinfektion i samband med förlossningen är risken för smitta till barnet låg då modern har skyddande antikroppar. Vaginal förlossning är vanligt men kejsarsnitt kan övervägas.

  • Anonym (vinnie)

    men det är väl fan självklart att du ska äta aciclovir.

    jag har ett jobb där jag behöver se fräsch ut och därför knaprar jag tabletter bara det börjar surra i läpparna. (har munherpes)

    så gå till din läkare och få ordinerat!

  • persikofjaril

    Jag tycker inte att ts ska beställa tabletter på nätet. Det bästa är att gå till läkare och få medicin utskriven på recept som du kan gå till apoteket och hämta ut. Då vet du att du får rätt läkemedel i rätt styrka och dos. Blir förmodligen billigare också eftersom du slipper betala fraktkostnader.

Svar på tråden Aciclovir Ranbaxy och herpes