• Peztis

    Tårtfyllning för mjölkproteinallergiker

    Ska baka en tårta med jordgubbar, tänkte jag. Problemet är att den som ska äta är mjölkproteinallergiker.

    Jag tänkte mig en jordgubbstårta, dvs jordgubbar med gelé över, på en sockerkaksbotten (redan gjort den med mjölkfritt margarin och vatten i st f mjölk som vätska).

    Men vad ska jag ha emellan? Annars hade jag gjort vaniljkräm men det funkar ju inte.

    Ett alternativ är ju mosa bananer.

    Något "kladdigt" bör det ju vara men inte för sött då gelén är söt.

    Tips?

  • Svar på tråden Tårtfyllning för mjölkproteinallergiker
  • Rosenöga

    Du kan köpa mjölkfri vaniljvisp. Sen finns det "grädde" som är mjölkfri med sprits direkt på burken. Tror de är gjorda på havre.

  • Fåret Shaun

    koka egen vaniljkräm


    Gör en liknande fromage att ha istället för grädde på. 
    Vem leker smatterband idag då?
  • HOCHM

    Vissa fromager är mjölkfria, kommer inte ihåg vilka. Dom är jättegoda att ha i tårta.

  • Rosenöga

    Vispgrädden utan mjölkprotein heter Soya spray cream tror jag. Den är baserad på soya och det smakar nog inte som vanlig vispgrädde. Jag menar ifall alla ska äta av tårtan så kanske den smakar annorlunda. Du kan göra som Fåret Shaun föreslog, ta något annat än grädde.

Svar på tråden Tårtfyllning för mjölkproteinallergiker