mango/passion/persika-tårta utan grädde!
Vill Du göra en supergod och löjligt enkel tårta utan en massa grädde? Min variant nedan gör succé på kalas bland stora och små =o)
Tips: vill du lyxa till det kan Du stansa ut runda bakelser med hjälp av ett glas i den färdiga tårtbotten och sedan följa receptet.
Mango/Passion/Persika-tårta utan grädde!
1 pkt färdig tårtbotten
2-3 st persikohalvor i sockerlag
1 st konserv mandarinklyftor i sockerlag
1 pkt ”Tårtfyllning” med vaniljsmak från Dr.Oetker (alternativt marzánsås)
1 burk Mangodessert från Semper barnmat
1,5 pkt Mango och Passionmousse från Ekströms
Mjölk att vispa ihop moussen och tårtfyllningen
Börja med att vispa tårtfyllningen låt vila i kylskap ca 20 minuter.
Tårtlager 1:
Skiva 2-3 stycken persikohalvor tunt och täck botten. Ringla över 3 msk sockerlag från konserven med persikohalvorna.
Bred ut 2 dl av ”tårtfyllningen” över persikorna.
Tårtlager 2:
Bred ut ett tunt lager mangodessert och lägg därfter på mandarinklyftor efter smak. Bred ut resten av tårtfyllningen (ca 0,5-1 dl).
Tårtlager 3:
Ringla ca 3 msk sockerlag från konserven med persikor.
Vispa nu moussen och låt stå kallt 20 minuter. Täck sedan tårtan med Mango-och passionsmoussen. Dekorera med kiwi, persika eller jordgubbar.