• Fru Åkesson

    mango/passion/persika-tårta utan grädde!

    Vill Du göra en supergod och löjligt enkel tårta utan en massa grädde? Min variant nedan gör succé på kalas bland stora och små =o)

    Tips: vill du lyxa till det kan Du stansa ut runda bakelser med hjälp av ett glas i den färdiga tårtbotten och sedan följa receptet.


    Mango/Passion/Persika-tårta utan grädde!


     


    1 pkt färdig tårtbotten


    2-3 st persikohalvor i sockerlag


    1 st konserv mandarinklyftor i sockerlag


    1 pkt ”Tårtfyllning” med vaniljsmak från Dr.Oetker (alternativt marzánsås)


    1 burk Mangodessert från Semper barnmat


    1,5 pkt Mango och Passionmousse från Ekströms


    Mjölk att vispa ihop moussen och tårtfyllningen


     



    Börja med att vispa tårtfyllningen låt vila i kylskap ca 20 minuter.


     


    Tårtlager 1:


    Skiva 2-3 stycken persikohalvor tunt och täck botten. Ringla över 3 msk sockerlag från konserven med persikohalvorna.


    Bred ut 2 dl av ”tårtfyllningen” över persikorna.


     


    Tårtlager 2:


    Bred ut ett tunt lager mangodessert och lägg därfter på mandarinklyftor efter smak.  Bred ut resten av tårtfyllningen (ca 0,5-1 dl).


     


    Tårtlager 3:


    Ringla ca 3 msk sockerlag från konserven med persikor.


     


    Vispa nu moussen och låt stå kallt 20 minuter. Täck sedan tårtan med Mango-och passionsmoussen. Dekorera med kiwi, persika eller jordgubbar.


    Vårt mirakel beräknas titta ut 15 juli 2009
Svar på tråden mango/passion/persika-tårta utan grädde!