• Tjatte

    Mat till jättemånga

    Vi ska ha mottagning efter min examen och jag har bjudit alla i hela världen, plus deras bekanta . Någon som har ett bra tips på mat som är lätt att tillaga i förväg och som räcker till många?

  • Svar på tråden Mat till jättemånga
  • Tess76

    Jag brukar tipsa om detta som är så enkelt och gott:
    www5.arla.se/Default____17653.aspx

    gör extra sås vid sidan om och sallad. När jag gjorde detta till ca 40 pers så hade vi potatisgratäng till. Kan ju också förberedas så det bara är att värma sen.

  • Challe N

    Pastasallad, bröd och kovar och/eller kycklingspett kanske..

  • LillaFlamman

    exotisk planka + tillbehör

  • Änlamamma

    i långpanna
    ris
    kassler
    annanas
    häll sås över:
    chilisås, vispgrädde (s0m ni blandat ihop...i valfri mängd. )
    Tar bara risets koktid, plus lite färg i ugnen. och är mycket gott

  • Tjatte
    Tess76 skrev 2009-05-22 17:02:49 följande:
    Jag brukar tipsa om detta som är så enkelt och gott:www5.arla.se/Default____17653.aspxör extra sås vid sidan om och sallad. När jag gjorde detta till ca 40 pers så hade vi potatisgratäng till. Kan ju också förberedas så det bara är att värma sen.
    Låter jättegott, vet du om det funkar att dubblera receptet eller brukar du göra i två omgångar?
  • Tjatte

    Challe N: ja, det är det vi också kommit fram till. Funkar ju i alla läger

    LillaFlamman: berätta mer!

    ÄnglaMamma: suveränt enkelt recept, I like.

  • Zimlis

    När min sambos fru fyllde 30 så hade de grillat en jävla massa kött dagen innan och serverade det med potatissallad och grönsallad.
    Köttet värmde de bara i ugnen på låg temp så det va verkligen jättegott (smakade nygrillat fast det inte va det)


    Oroa dig inte, det är bara perverst första gången.
  • LillaFlamman

    Så här brukar våra exotiska plankor se ut

    Kött:
    Kyckling, antingen klubbor eller bröst beroende på smak och pris, eller båda, använde färdigköpta kycklingspett en gång. Grilla och om det är bröst skär i cm tjocka bitar men lägg "tillbaka" bitarna.
    Rostbiff (om man har råd)
    Fläskfilé, grilla och skär i cm tjocka skivor, lägg ihop.
    Kassler, billigt men lite tråkigt men många tycker om, skiva tunna skivor.

    Bröd:
    Baugetter delade efter eget behag.
    Kex, typ digestive, finn crisp, saltiner
    (glöm inte smör)

    Ost:
    En vanlig hård
    Mögelost, kanske en ostbricka där brukar det ingå typ 4 varianter med bland annat brie
    Brie ett måste i min släkt
    Färskost med smak 2-3 st

    "Tillbehör"
    Brukar göra egen potatissallad på kall potatis, chreme fraishe, turkisk yougurt, lite majonnäs, tärnade granny smith äpplen och purjolök.
    alternativt potatisgratäng om man vill ha något varmt och har tillgång till värme

    Frukt:
    Meloner, gör korgar, kulor, skivor trekanter whatever gärna olika sorter
    Vindruvor, gärna båda sorterna
    Physalis
    Jordgubbar
    Sharon
    Litchi
    Kiwi
    Passionsfrukt
    Mango
    Papaya
    Ananas, ta en fin och använd det gröna som dekoration
    Stjärnfrukt
    Pithaya
    Apelsin

    Grönsaker:
    Coctail tomater
    Majs
    Sallad, gärna typ den krusiga med röda kanter (fin att dekorera med)
    Blomkål
    Gurka
    Paprika

    Skär allting i olika bitar och former och arrangera antingen på jättebord eller på småbrickor, spara gärna blasten på grönsakerna och frukterna då det ser trevligt ut som extradekoration när de sitter kvar

    Exotisk planka innebär stora möjligheter då det finns något att äta och det finns inga regler på hur den måste se ut, använd säsongens och kolla upp vilka saker som är på rea,

    Shit nu blev det långt

  • Tjatte

    LillaFlamman: har du lust att flytta in hos mig?

Svar på tråden Mat till jättemånga