Tips på fyllning till kalla wraps till picknick!
Har ni tips på fyllningar på wraps som man kan ha till picknick (ska alltså ätas kalla)?
Jag funderar på couscous, vad kan man ha till det?
Vill även ha tips på andra fyllningar.
Har ni tips på fyllningar på wraps som man kan ha till picknick (ska alltså ätas kalla)?
Jag funderar på couscous, vad kan man ha till det?
Vill även ha tips på andra fyllningar.
Kycklingstrimlor, isbergssallat, salta nötter, majs och guacamole.
min erfarenhet är att couscous tyvärr tenderar att bli lite gummiaktigt när det är kallt och kokt för länge sedan.
Couscous är godast alldeles nykokt.
En god röra jag brukar använda mig av:
Kokt kall färskpotatis - gärna dillkokad
Kapris
Röd lök
Valfri rökt fisk tex makrill, sik eller lax
hacka ihop till lagom konsistens och fyll wrapsen.
I en särskild burk blandar man en god kall sås och häller på själv efter behag när man ska äta:
creme fraiche, stenbitsrom och lite klippt gräslök.
Nyfiken gul skrev 2009-05-25 20:56:38 följande:
vi har en enkel variant med sallad och rostbiff. sen tar vi med en burk kyckling- och backonsallad (rydbergs) som vi fyller i på plats, så att det inte blir mjukt och degigt. kanske inte den nyttigaste, men så gott!
Jag brukar köra grillad kycklingfilé i bitar. Hackade grönsaker (gurka, rödlök, paprika tex). Ev halloumi rå el grillad i bitar
Till det en kall sås gjort på matlagningsyogurth och sweetchilisås.
Med fördel så tas har man i såsen vid servering.
Nyttigt och supersmarrigt.
kan man inte ha köttfärs i? Det kan väl vara gott kallt? Kanske med tacosmak el vanlig?
tonfisk, majonnäs, cream fraiche, majs, ärtor, hacka röd paprika samt rödlök, krydda med salt och peppar.
Vi brukar fylla wraps med couscous, strimlad kyckling, grillade grönsaker, babyspenat (m.m.) och tzatsiki eller vitlökssås eller den här: www.santamaria.se/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.RecipeServlet&p=r5b&id=5279
En annan variant är att vi gör kalla tacos helt enkelt, supergott. Den här är god också: www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=36056 brukar äta den kall ibland.
När vi gör nåt som ska stekas så brukar jag steka precis innan vi ska sticka iväg, lindar sen in allt i folie så håller det sig någorlunda varmt (ljummet) tills det ska ätas
Den här röran är perfekt att rulla in i ett bröd.
magdasmat.bloggagratis.se/2008/12/17/1203863-laxrora/
Åh, vad många bra förslag. Tack så mycket!
1.
tonfisk
majonäs
rödlök
salt
peppar
rivet citronskal
2.
rökt lr. gravad lax
creme fraiche
majonäs
rom
rödlök
dill
salt
citronpeppar
3
kyckling (kall,stekt)
bacon (kall,knaperstekt)
creme fraiche
majonäs
paprika
purjolök
ajvar
persilja
paprikakrydda
salt
peppar
4.
sill
kall potatis i tärningar
creme fraiche
rödlök
dill
salt
peppar
Åsså massa grönsaker i såklart.