
-
-
Svar på tråden Creme fraiche vad heter det pa engleska eller vad kan man hitta i usa som man kan ha istallet for det????
-
Det heter samma sak pa Engelska! Det ar ju ett Franskt ord som bade Svenskan och Engelskan anvander.
-
Gräddfil är väl vanligare i USA? Sour cream heter det..
-
Helusa - har för mig att Pallas sagt att det enda hon saknar "over there" så är det creme fraiche
Fråga henne vad hon har istället
-
okay det ska jag gora
tack
-
Konstigt, jag trodde det fanns i USA ocksa - har i England finns det. Om det inte ska varmas upp sa kan man ju som sagt ta graddfil istallet.
-
jag ska ha de i mat
-
ska blanda det med tomater o klicka over biffarna o lagga i ugnen
-
oki jag tog reda pa detta
The authentic crème fraîche is produced in France by allowing heavy cream to ferment gently with a special culture. The result is a cream which is thick, (((like American sour cream and yogurt, but which has a unique, slightly sour taste.)))
For cooking, crème fraîche is better than sour cream because it can be boiled, reduced and thickened without the risk of curdling, and its has a longer shelf-life than sour cream.
sa med andra ord far det bli sour cream . -
En del butiker tex Whole Foods har creme fraiche men det ar jattedyrt ca $4-$5.
-
Jag hittade inte Creme Fraiche någonstanna när jag bodde i Kanada (=samma sortiment som i USA). De tittade på mig som om jag var ett ufo när jag frågade. Kanska kan du vispa grädde och blanda med matlagningsyoghurt?
-
sour creme ar ju ganska lika, finns i alla kyldiskar i NYC...
-
sour creme är inte alls särskilt likt creme fraiche IMHO, de flesta är artificiellt surade och smakar inte alls gott. (i alla fall i canada)
jag tar med mig creme fraiche när jag åker dit