Finns det mjölkfri ersättning för vispgrädde?
Som sagt, finns det något man kan använda istället för vispgrädde på tårta när man ska äta mjölkfritt?
Som sagt, finns det något man kan använda istället för vispgrädde på tårta när man ska äta mjölkfritt?
Japp, det finns i mejeridisken. Fast det kan vara bra att gå till en affär som är lite större än den minsta.
Men det finns ju vispgrädde som är laktosfri.
köp oatly imat 13%
sen gör du så här
Vispbar iMat
Vill du ha en vispbar iMat gör så här: Blötlägg två gelatinblad i kallt vatten. Efter några minuter ta upp bladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Vispa kall iMat tills den har ökat i volym. Rör i den smälta gelatinen i lite av iMaten. Tillsätt hela blandningen i resten av den vispade iMaten och blanda väl. Ställ in blandningen i kylen för att få en fast konsistens.
Lina 1987 skrev 2009-05-28 23:32:55 följande:
Lina 1987 skrev 2009-05-28 23:32:55 följande:
Länken funkade visst inte.
Den finns på www.mjolkfri.com
"Havregrädde istället för vispgrädde
Kategori: Glutenfritt (kan innehålla havre) Mjölkfritt Sojafritt Äggfritt | Typ av recept: Smårätter, röror och såser
Det här behöver du:
2 msk vatten
2 tsk gelatinpulver
3 dl havregrädde
socker, vaniljsocker eller annan smaksättning som tex 1-2 tsk punsch
Så här gör du:
Blanda gelatinpulver och vatten och låt svälla i några minuter. Smält i vattenbad tills det blir genomskinligt.
Låt svalna medan du häller upp havregrädden i en bunke. Smaka av havregrädden med lite socker, vaniljsocker eller annan smaksättning. Häll i gelatin- och vispa på hög hastighet någon minut tills det tjocknar.
Sätt in bunken i kylen och låt stå minst 15 minuter så att det stelnar"
Tack alla underbara för snabba svar, vi ska prova mjölkfritt efter inrådan från barnläkaren, men H fyller två år nästa vecka så jag vill ju gärna göra tårta då!
finns en rätt ok soyaglasstårta oxå i vissa välsorterade butiker jordgubbs smak minns tyvär inte märket.
Utöver förslagen som du fått tidigare om att förtjocka iMat med gelatin så finns det även två sorters havrebaserad visp, dels "GoGreen Visp" och "Carlshamns Luftig Visp"
Personligen föredrar jag Carlshamns framför GoGreens. Och de tjänar även en hel del på lite smaksättning med en del socker samt vaniljsocker, eller varför inte göra rosa grädde med mosade hallon.
Har man extremt välsorterade affärer i krokarna kan man om man har tur även hitta vispbar kokosgrädde.
Sen har även SoyToo dels vispbar sojagrädde, men även både sojabaserad respektive risbaserad sprutgrädde.
Soja bör man dock gärna undvika till mjölkallergiska småbarn pga risken för att de även utvecklar sojaallergi, vilket är mindre benäget att växa bort än vad mjölkallergi är. Nu ser jag visserligen att han är nästan två, men i mitt tycke är det dumt att chansa med sojaprodukter i nuläget när ni ska testa med mjölkfritt. Soja är även rent allmänt ett väldigt potent allergen. SoyToos risbaserade sprutgrädde innehåller visserligen en sojasläkting (baljväxtbaserat förtjockningsmedel som en del sojaallergiker kan reagera på), men det ska knappast inte vara någon fara att använda eftersom han inte är sojaallergiker.
Dem ska jag kolla efter! Undrar om man kan göra fluff på dem? Dvs blanda med godis 8så godiset smälter) och vispa sedan... Där har jag något att prova...
Tack igen för tips, jag suger åt mig allt!
Vad underbara ni är! Testade med polkagrisar och Gogreens visp idag, återkommer när den kallnat så jag provat att vispa...
Gogreen funkade inte alls, det blev bara rinnigt
Miralicia: Blir det krämigt så man kan ha det i/på tårta med iMat?