• 83a

    åderbråck =(?? från helvetet!!

    ....är ivecka 27 och har fått ett ordentligt SAFTIGT åderbråck på baksidan av höger ben (SÅÅÅ FULLT!!) Vad ska jag hitta på för att dämpa eller alldra helst få det att försvinna! Jag har bristningar på magen sedan en tidigare graviditet så det har jag lärt mej acceptera men fan...ska hela kroppen behöva gå sönder!!!!

    Jag vill inte bli mer trasig....

  • Svar på tråden åderbråck =(?? från helvetet!!
  • anju79

    Tyvärr är det svårt att bli av med åderbråck på benen när de väl kommit:(. Rekommenderar dig att använda stödstrumpor för då får du iallafall inte fler.

  • Nicole

    fast jag har fått (små, men ändå) över där stöd strumporna sitter...
    ja har hört att man ska massera men ja vet inte om det stämmer.

    ...visst är det inte vackert....

    /gravid i v 24


    axel och elwins mamma
  • AnnaLilja

    Tvärt om!
    Åderbråck vid graviditet försvinner ofta efter bebisen kommit, men kommer ganska ofta tillbaks vid nästa graviditet igen. Fick ganska många fula vid förra graviditeten på benen, som försvann helt några veckor efter förlossningen.
    Nu är börjar de tyvärr komma tillbaks , men är också i v 26.

  • never die
    AnnaLilja skrev 2009-05-31 10:55:41 följande:
    Tvärt om! Åderbråck vid graviditet försvinner ofta efter bebisen kommit, men kommer ganska ofta tillbaks vid nästa graviditet igen. Fick ganska många fula vid förra graviditeten på benen, som försvann helt några veckor efter förlossningen. Nu är börjar de tyvärr komma tillbaks , men är också i v 26.
    samma för mig, så tappa inte hoppet!
  • 83a

    Fick i natt kramp i vaden...(jösses vad ont det gör!!) i samma ben som åderbråcken är på. ...jag kunnde nästan känna hur bråcken fullkomligt exploderade....

    Hoppas verkligen dom försvinner. Det ska tydligen finnas nån kräm på apoteket som man kan smörja med....jag ska se om jag kan hitta den.

  • Nicole

    hittar du den så tipsa gärna mej me


    axel och elwins mamma
  • Tinaye

    Tipsa gärna mig med! Jag har fått tips om Arnica Gelé? Någon mer som hört att detta skall vara bra?

  • 83a

    Hirudoid...heter den ska börja smörja i morgon tänkte jag. Vi får se om den funkar. Det kan ju iaf inte bli mycket värre...

  • Morran och Elvis

    Har inga tips annat än stödstrumpor men tar gärna del av fler förslag då även mina vader snart ser ut som om jag gick i nätstrumpor...
    Jag som klarat mig bra två grav. men nu sväller jag och spricker mest överallt! Sympatiserar med dig och klagar lite för egen del oxå.

  • Nicole
    83a skrev 2009-06-01 22:02:24 följande:
    Hirudoid...heter den ska börja smörja i morgon tänkte jag. Vi får se om den funkar. Det kan ju iaf inte bli mycket värre...
    hur känns det? hjälper det tycker du?

    ja ska nog åka till apoteket och köpa detta me, värt ett försök
    axel och elwins mamma
  • Baretta

    Jag är i v 24 och har inte ngn bristning eller åderbråck än så länge. Om jag skulle välja så skulle jag mycket hellre få åderbråck än bristningar eftersom åderbråcken verkar försvinna efteråt, i alla fall på mina kompisar. Bristningarna får man ju leva med sen också även om de bleknar lite.
    Sen får man kanske se det så att lite småskador får man räkna med, även om det är svårt att acceptera.

  • Heavenly Divine

    Det är inte säkert åderbråcken försvinner efter graviditeten, det har det inte gjort på mig. Använd stödstrumpor och försök ha benen i högt läge, undvik att sitta i kors med benen.Annars finns väl inte så jättemycket att göra....det ligger mycket ärftlighet bakom. Både min mamma och mormor har massa åderbråck och har opererat benen flera gånger om....ser hemskt ut!! Och nu har jag som sagt också börjat få - inte kul

  • 83a
    Nicole skrev 2009-06-02 10:36:33 följande:
    hur känns det? hjälper det tycker du?ja ska nog åka till apoteket och köpa detta me, värt ett försök
    Jag har bara smort en gång nu på kvällen, men man kanske får ge det lite tid. Men jag HOPPAS på att den fungerar lite iaf.

    Jo att mammakroppen förändras är man väll helt klart medveten om men det är inte lätt att acceptera. Första grav. tyckte jag bristningarna på magen var fulkommligt avskyvärda men har lärt mej leva med det. Men nu andra grav har så mycket förändrats så fort...lite ledsen är jag allt. Men när dom små liven hittar ut i stora världen är dom värda verenda krämpa!
  • snutte

    Så det finns alltså dom vars åderbråck försvunnit efter graviditeten?? Halleluja! Det finns fortfarande hopp!

  • 83a
    snutte skrev 2009-06-04 15:59:02 följande:
    Så det finns alltså dom vars åderbråck försvunnit efter graviditeten?? Halleluja! Det finns fortfarande hopp!
    JAG hoppas verkligen på det!!!!!
  • Chokladälskaren

    Min barnmorska tipsade om salvan hirudoid på apoteket. Själv har jag inte köpt den (ännu?) el stödstrumpor som jag blev rekommenderad. tänker nog operera bort åderbråcken istället. räknar inte med att de försvinner eft förlossningen. Min mamma har ytliga blodkärl (och åderbråck?) och det är ju ärftligt.

Svar på tråden åderbråck =(?? från helvetet!!