Egen musli...
Hej!
År sugen på att göra min egen musli.
Vad jag vill ha i muslin har jag något sånär klart för mig men rostar man?hur mkt socker?honung? Jag hatar att pröva mig fram, är helt enkelt receptslav......
Ngn med tips?
Hej!
År sugen på att göra min egen musli.
Vad jag vill ha i muslin har jag något sånär klart för mig men rostar man?hur mkt socker?honung? Jag hatar att pröva mig fram, är helt enkelt receptslav......
Ngn med tips?
Här kommer recept på min mumsiga musli:
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
100 g mandel eller valnötter
1 dl linfrön
2 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
1 ½ dl råsocker
2 dl vatten
5 msk neutral olja (inte olivolja)
2-3 dl russin
ev flytande honung
Ugn 200 grader
Hacka mandeln. Lägg hacket i en stor bunke tillsammans med rågflingor, havregryn, solroskärnor, kokos samt linfrön. Vänta med russinen. Rör runt.
Vänd ner sockret och rör om igen.
Blanda vatten och olja och stänk detta över blandningen i bunken. Krama lite lätt med handen så att fukten tränger in. Bred ut blandningen i en lätt smord stor långpanna. Spritsa ev lite flytande honung över muslin.
Sätt in i ugnen 20 - 30 min. Passa noga under tiden. Tag ut muslin minst 3 gånger och rör runt så att det blir jämt rostat.
Låt muslin kallna i långpannan. Blanda ner russinen och lägg i en tät burk.
Lycka till!
Tack, ska genast till affären1
Här är ett sjukt gott recept. Varning bara för att du vill äta musli på alla dagens mat-tider sedan...du kan få näringsbrist...
magdasmat.bloggagratis.se/2008/08/28/914197-grymt-god-musli/
Arbetar i kök på förskola, och brukar alltid göra müsli efter receptet ovan.
Men jag hoppar över mandel/nötter/kokosflingor. Har inte heller i honung, och sockermängden har jag med fördel minskat till 1/2 dl.
Men håller med att man måste röra! Blir lätt klumpigt annars. Brukar vispa runt med en visp lite.