• Maysan

    Varför inte rödbetor?

    Fick höra idag av en arbetskamrat som är tillbaka från mammaledigheten att man inte ska äta rödbetor under graviditeten. Är det så och varför??

    Vad är väl pyttipanna utan rödbetor.....

  • Svar på tråden Varför inte rödbetor?
  • Anglatuss

    va? konstigt, har du kollat på livsmedelsverket sida?

  • kidA

    det här är bebis nr 2 nu o jag har aldrig hört ngt om att man inte får äta rödbetor.
    men gör som angla säger o kolla livsmedelsverkets sida.

  • LinaåBullen

    rödbetor äter ajg i alf

  • Whilda

    Jag äter massor av rödbetor!

    Har bara hört att det inte är nyttigt för barn under 1 år att äts rödbetor..... Men när man e gravis e de väl okej?? Eller

  • missteddy

    har aldrig hört det finns inte med på listan jag fick med på inskrivningen

  • Maysan

    Whilda det har jag oxå hört men för gravida?? vart lite orolig om det är så eftersom jag älskar rödbetor.

  • symaskinen

    Det var inte så att ni åt lunch och hon ville ha alla rödbetorna själv? !

  • listo

    Det är helt okej för gravida att äta rödbetor (och spenat), däremot ska barn under ett år INTE göra det.

  • PamPam

    lita på livsmedelsverket!

    man ska inte höra på alla wanna-be experter!

  • Maysan

    Underbart att höra tjejer. Blev lite orolig där ett tag. Gillar både spenat och rödbetor.

  • MalinilaM

    Jag tror man får äta rödbetor undergraviditeten men inte sen när man ammar!

  • listo

    Rödbetor är helt okej även under amning, men man ska inte ge det till barn under ett år p.g.a. att rödbetor innehåller nitrat (nitrit?)

  • Babe

    ...samma gäller väl honung? Att det inte ska ges till barn under 1år, men är OK vid grav.?
    Inte för nitriten, men ngt annat ämne...

  • lata kocken Johanna

    babe

    samma gäller för honung - OK för gravida men inte för spädisar

    det är pga att det kan finnas sporer av clostridium botulinum i honung och de kan i små barnmagar - pga att de inte har så stark magsyra - växa ut till bakterier och producera toxin

    då får barnen spädbarnsbotulism

    sporerna överlever kokning, ugnsvärme etc så man kan inte ha honung i bröd eller mat till de riktigt små heller

  • NeaVida

    Ett tips är att ha Chevre till - mmm gott - och honung.. Fast man får värma chevren om man inte är 100 på att den är OK (vilket jag aldrig är)

    Ett annat tips är att värma chevre och sen när den svlnat ha den i grovt bröd med banan och kanel... Mmmmm

    Fast nu glömde jag visst bort rödbetorna....

  • Luffarmor

    Det var tur det håller på att koka in rödbetor nu som bäst. Blev orolig att sambon skulle få äta den själv
    Sindi v33

  • Thelonius

    Rödbetor är såå gott, fast om man äter för många blir det full fart i magen

  • NeaVida

    Och så blir man så rädd sen när man ska på toa! Men bara man är beredd... Fast av ngn anednng så glömmer jag alltid bort det.... *ha* trots att det bara har gått ett dygn max...

Svar på tråden Varför inte rödbetor?