lia76 skrev 2009-06-06 19:17:05 följande:
Vi har ställt de vanligaste kostfrågorna till barnmorskan Helena Tillberg. Jag gillar råbiff. Kan jag fortfarande äta det? Jag gillar även blodiga biffar. Måste jag nu tänka på att biffen ska vara genomstekt? Svar: Undvik rått kött när du är gravid, av den anledning att det kan vara toxoplasmos i det, och det kan i sällsynta fall skada fostret. Vi brukar säga att köttet ska vara genomstekt när man äter det, av just denna anledning. Fryser man däremot ner köttet i åtminstone tre dygn före tillagning, så är det ingen risk. Men då är nog inte råbiffen särskilt god. Källa:
alltombarn.seÅ nu var det ju iofs helt nötkött frågan gällde.....
Inte biffar, som ju kan komma från andra djur än nötkreatur o inte heller köttfärs (råbiff).
"Köttfärs däremot bör alltid genomstekas, på grund av risk för skadliga bakterier."
www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&epslanguage=SV