• Anna83 m Juline och Vincent

    Tips på variation på creme fraich o grädde??

    Jag skulle vilja hitta lite smalare alternativ till creme fraich och grädde....Men jag vill inte använda light och lätt produkter....Kan man göra goda grytor och sånt utan creme fraich och grädde?

  • Svar på tråden Tips på variation på creme fraich o grädde??
  • Empan81

    Ska du göra kalla saker så använd gräddfil. Turkisk yoghurt funkar ju till allt o är magrare. Annars funkar mjölk o redning till många rätter. men godast är nog att ändå blanda ex grädde med mjölk. Mer naturligt då .-)

  • MrsSöderbönan

    Matlagnings. / grekisk/turkisk yougurt funkar till mycket men är lite syrligare. Men att reda lite mjölk och ta det tillsammans med Creme fraiche och grädde gör ju att man späder ut fetthalten och ändå får en fyllig sås. Jag köper aldrig lightprodukter av just den anledningen, det blir både billigare och godare att använda feta produkter och blanda ut själv!

  • Anna83 m Juline och Vincent

    Ok,jag får använda mjölk ist....Tyvärr så blir det juh alltid god mat med creme fraich och grädde....Men ibland får jag lite ångest när jag stoppar i mig allt fett....Hur kommer mina blodådror att se ut om 10 år.....

  • Hedebris

    jag oroar mig inte så mkt för fett i maten. oroar mig mer för allt socker och salt.

  • Anna83 m Juline och Vincent

    Hedebris:

    Jag vet att det är sockret som är den stora boven när det gäller viktuppgång och fettma.Men för mycket fett är inte bra för små blodkärl som går runt hjärtat...Min mans nära familj har haft väldigt mycke hjärtinfarkter i tidig ålder...Så jag känner mig orolig över detta.....

  • linjes

    Rör man på sig i samband med rätt kost så borde det inte vara några problem så du kan använda creme frachie med gott samvete om du vet att ni motionerar som ni ska
    Tycker det är mycket lättare och godare med cv och turkisk youhurt än mjölk när man lagar mat

  • Mamma 2b

    Soyagrädde. Funkar jättebra. Smakar inte skit heller

  • MrsSöderbönan

    Anna83 m Juline och Vincent skrev 2009-06-09 12:33:32 följande:


    Hedebris: Jag vet att det är sockret som är den stora boven när det gäller viktuppgång och fettma.Men för mycket fett är inte bra för små blodkärl som går runt hjärtat...Min mans nära familj har haft väldigt mycke hjärtinfarkter i tidig ålder...Så jag känner mig orolig över detta.....
    Men du kan ju variera din kost. Lagom med fett behöver trots allt kroppen. Du behöver ju inte äta grädde varje dag utan växla med rätter som innehåller mindre fett och framförallt mer vegetabiliskt fett. Asiatisk och italienskt t.ex! Gör goda woker med kyckling, nudlar och grönsaker, sallader med bas av quinoa, soltorkad tomat osv..
  • Lincon

    Jag brukar använda färskost naturell (typ philadelphia) och spär ut med sojagrädde eller sojamjölk. Gör likadant med creme fraiche och grädde oftast, spär ut den med mjölk eller något annat men tyvärr tål inte sambons mage grädde eller creme fraiche i maten.

  • Anna83 m Juline och Vincent

    Vi är dåliga på att röra oss...Min man har ett stillasittande jobb.Och jag tränar 1-2 ggr i veckan...Min man brukar träna 2 ggr i veckan men mest styrka då tror jag....Annars sitter han stilla hela dagar.

Svar på tråden Tips på variation på creme fraich o grädde??