• vintertös

    Hur farligt äta opastöriserad ost?

    Upptäckte när jag kom hem att jag köpt en opastöriserad hårdost, skulle så gärna vilja äta den.....köpte endast 100g då den var dyr.
    Skulle du våga äta lite o vad kan hända?

  • Svar på tråden Hur farligt äta opastöriserad ost?
  • Hallonmun

    du kan äta den
    I vanlig hårdost och parmesanost kan listeria inte växa eftersom ostens pH och vattenhalt är för låg.
    smaklig spis

  • RoseMarie Nielsen

    Så här står det i mitt häfte som jag har hemma:
    Dessertost och opastöriserad mjölk kan innehålla skadliga bakterier.
    Undvik mjuka och halvmjuka lagrade dessertostar, som mögelost och kittost.
    T.ex Brie,Camembert och Gorgonzola.
    Vanlig hårdost och smältost går bra att äta.

  • vintertös

    Ja, ååååh vad glad jag blir!
    Tack snälla för hjälpen!!!!!!!

Svar på tråden Hur farligt äta opastöriserad ost?