CHOKLADTÅRTA
Tårtbotten:
3 dl mjöl
1.5 dl socker
1.5 dl sojamjölk eller havremjölk
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
75 g mjölkfritt margarin (rex carlshamn mjölkfritt margarin för mat och bak)
Blanda alla torra ingredienser, blanda i smält margarin och mjölk. Grädda ca 30-35 minuter i 200 grader.
Fyllning:
200 g mörkblockchoklad (finns mjölkfri. lite olika mellan olika märken.)
1.5 dl sojamjölk
1 msk mjölkfritt margarin
0.5 dl socker
1 msk potatismjöl
Koka upp sojamjölken. Lägg i hackad choklad och margarin och rör om medan det smälter. Vispa ner sockret med en visp, vispa så det blir lite fluffigt. Blanda utt potatis mjölet i lite sojamjölk, Häll i under omrörning. Koka snabbt upp, rör hela tiden. Ta bort från värmen och fortsätt vispa medan det börjar kallna. Ställ i kallt vatten bad eller i kylen för att få det kallt. Rör om då och då.
När chokladsmeten blivit lagom bredbar, dela kakan i två bottnar och bred på smeten. Lägg ihop kakan igen och bred över smält blockchoklad blandad med lite matfett, eller spara en del av fyllningen till toppen.
Lycka till!