Forum Inaktiva: Fråga Kocken - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Gluten- laktos fritt

  Fre 12 jun 2009 01:13 Läst 2893 gånger Totalt 1 svar
  Fre 12 jun 2009 01:13

  Hej!
  Jag har precis fått svar på att jag inte tål gluten.. Och jag är ganska förvirrad med vad man får äta och inte äta... Du behöver ju inte skriva ner värsta listan av de som är gluten fritt men dom mest vanliga varorna som man kan köpa på willys tex skulle va underbart med ett svar på de =)

  Mvh
  Susanne

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-06-18 13:59
  Vilka flingor kan jag äta då?

 • Fråga Kocken
  Visa endast
  Fre 12 jun 2009 06:29 #1

  Hejsan
  Jag förstår att det är förvirrande.
  Gluten är ju proteinet som finns i sädesslagen korn, vete och råg, även viss del i havre. Så i princip allt som innehåller dessa sädesslag innehåller gluten.

  Du får vara noga med att läsa på innehållsdeklartionerna på det du handlar och står det stärkelse från sädesslag eller vete, korn och råg så är det troligt att det innehåller gluten. Är du osäker får du ta som vana att ringa företagets konsumentkontakt för att fråga.

  De flesta butiker har en speciell hylla med produkter för just gluten- och även laktos intoleranta. Där vet jag att det finns bl.a bröd, pasta, mjöler och brödmixer man kan använda sig av.

  Känner du för att baka själv har nästan alla matsiter t.ex www.milda.com en ruta man kan kryssa i glutenfritt och få fram glutenfria recept, både bröd, kakor och mat.

  Lycka till och mitt främsta tips är att du tar dig tid när du handlar och läser på innehållsförteckningen, tveka inte att ringa företaget som producerat produkten och fråga om du är osäker.

  Hälsningar
  Lotta

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll