Hur gör ni er korv stroganoff?
Ska göra korv stroganoff idag tänkte jag men jag använder alltid grädde men nu har jag ingen hemma.. Så hur gör ni er stroganoff?
Ska göra korv stroganoff idag tänkte jag men jag använder alltid grädde men nu har jag ingen hemma.. Så hur gör ni er stroganoff?
det går juh att göra med mjölk, men jag gör min med lättgrädde..
mi pappa brukar göra med creme fraiche
jag brukar steka korven med lök,tomatpuré, balsamico och köttbuljong/kalvfond,
( och de kryddor som man gillar ) sen häller jag i lika mycket delar passerad tomat som krossad ( oftsast med smak av örter/vitlök )
använder antingen grädde eller matlagningsgrädde.
Har du inte det kan du ju koka upp mjölk och lägga i mjöl, för att göra en redning eller om du har brun redning som avslut?
Lycka till :)
Jag brukar göra min korvstroganoff med mjölk. Har faktiskt aldrig ens provat grädde, eftersom jag tycker det blir så gott ändå. Pappa brukade alltid göra med mjölk, så då gör jag likadant. Så har jag ju i lök, tomatpuré, vitlök, ketchup, salt och peppar.
1 ring korv
2 gula lökar
oregano
salt
peppar
tomatpuré
vatten
vetemjöl
(grädde för den som önskar men jag utesluter)
Fräs korv och lök till löken är genomskinnlig. strö över ca 2 msk vetemjöl, i med kryddor och tomatpurén. Fräs ca 2-3 min.
Späd med vatten lite i taget till önskad tjocklek på såsen. Puttra 10 min
Servera med sallad och ris
Jag gör min med en burk lätt creme fraiche och tomatpure, korv och lök
Jag brukar steka falukorven med en lök, sen ha på vitlök och ha i tomatpure. Sedan så tar jag passatta om jag har det hemma och blandar ut med mjölk eller matgrädde 4%, sen får det koka ihop. Supergott!
Jag gör med sojakorv eller Quornbitar.
Steker korv/quorn och gul lök. Blandar ihop creme fraiche och pass. tomater och drar i och buljong. Sen kryddar jag av med salt, vitpeppar, paprika krydda, chili och vad jag önskar just då.
Lätt och barnvänlig.
Steker korven, i med hackad lök och låter detta fräsa tillsammans.
I med lite ketchup och kryddor. Avslutar med passerade tomater blandat med mjölk. Sedan låter jag detta koka tillsammans och reder av den om den är för lös.