• ErikaCC

    snälla hjälp snabbt, maräng!

    Hej!

    Jag håller på baka en marängbotten till en fryst daimtårta. Man skulle vispa vitor och hälften av sockret, och det blev hårt och blankt som det ska.
    Sen när jag la till resten av socker och mandel skulle jag nog inte vispat mera?!!
    För nu blev det som en sås!!!
    ÄR det förstörd?? Måste jag göra om??
    Eller kan jag använda smeten ändå???

  • Svar på tråden snälla hjälp snabbt, maräng!
  • ebben

    nä,då ska man väl bara försiktigt vända ner resten.
    tro det är förstört.

  • Pallas

    Har du provat vispa mer? Jag gjorde marängbotten i fredags och vispade 4 äggvitor och 3 dl socker på ett bräde i hushållsassistenten. Det gick utmärkt. Däremot har jag svårt att se hur man skulle ha fått till det om man skulle försökt röra i hälften av sockret i efterhand? Då förstör man väl luftbubblorna?

  • QueenT

    Jag tror tyvärr att du måste börja om. Den andra halvan med socker ska man bara vända i, typ med en slickepott eller så.

  • Karo Lina
    ErikaCC skrev 2009-06-16 14:38:15 följande:
    F*****N !!!!
    Försök att vispa ännumer. Det kan ju inte bli värre, eller hur?
  • ErikaCC
    QueenT skrev 2009-06-16 14:39:06 följande:
    Jag tror tyvärr att du måste börja om. Den andra halvan med socker ska man bara vända i, typ med en slickepott eller så.
    OK... =I
  • Pallas
    ErikaCC skrev 2009-06-16 14:39:14 följande:
    Vad händer om man använder smeten ändÅ??
    Det blir inte maräng utan segt. Kan ju bli gott ändå?
Svar på tråden snälla hjälp snabbt, maräng!