shithappens skrev 2013-07-02 21:46:42 följande:
SÅHÄR ÄR DET:
Ni som kokar eran bulgur; FEL.
Köp finmald bulgur, låt denna finmalda bulgur ligga och mysa in sig i citronsaften från citronerna (detta skapar ett helt annan typ av smak i hela maträtten). Rödlök, tomat och extremt mycket bladpersilja.
Har ni mer mängd bulgur än persilja så har ni gjort fel.
Sen lite olivolja, salt. INTE peppar.
Serveras med youghurtbaserade krämer (vitlök i, blir super), kalla! Hummus passar också utmärkt till.
Självklart en brödbit. Ska det göras så ska det göras ordentligt, ta inte vad som helst.
De använder väldigt mycket pitabröd (snälla köp inte, baka själv). Eller tunnare typer av bröd,
plocka upp maten med brödet. Äta med händerna är en del av det hela.
Finns miljoner typer på bra libanesiskt tunnbröd!