Ölkorv, okej att äta?
Är det okej att äta ej vakumförpackad ölkorv som är rökt och lufttorkad?
Är det okej att äta ej vakumförpackad ölkorv som är rökt och lufttorkad?
puff
Din fråga är inte helt tydlig. Jag ska besvara den ur två olika perspektiv:
1. Den rent stilistiska - är ölkorv överhuvudtaget OK?
- Ja. Inte den saggiga vakuumförpackade trist-stången som står i nån taskig hink på ICA. Men en närodlad variant eller nån som hängt och torkat ett tag hos slaktaren är alltid smarrigt och inte fel ur social synpunkt.
2. Du är gravid och vet inte om det är farligt för barnet?
- Det är inte mycket som kan klara sig i en bit hårt rökt korv och när kött blir dåligt så går det inte att missa. Livsmedelsverket tror jag säger att det är OK.
Jag menar Ridderheims små korvar som man plockar självplock, det känns ju som att de är både hårt rökta och väldigt torra..
Fortfarande - är du gravid eller undrade du ur social synpunkt?
Som korv räknat är de inte speciellt goda. Du hittar lätt godare till samma pris eller billigare om du går till en kötthandel, saluhall eller manuell delidisk.
Jag vet inte om de är OK för gravida, men Landjäger är en otroligt smaskig korv som inte innehåller några konstigheter. Den passar även att hänga upp i köket ett par veckor för att torka till sig lite mer.
Är korven kallrökt eller torkad bör man som gravid frysa den i 3 dygn innan.
Varmrökt är ok som den är.
GRAVID!
Vi hr ingen saluhall eller liknande, så det är stans utbud
jaha, jag trodde inte salami var okej..
tack, för jag har varit sååååååååå sugen på dessa små godingar, korv/salami