Nej det behövs ingen ättika. Men hör ni ni som alla gillar Rice Krispies tårtor då måste ni bara bröva den här:
Maräng:
3 äggvitor
2 1/2 dl socker
3 dl Rice Krispies
Fyllning:
1 dl vatten
2 1/2 msk vetemjöl
50g mörk choklad (block)
50g smör
1 dl florsocker
1 äggula
3 dl vispgrädde
Garnering:
30g mörk choklad
Maräng: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum.Tillsätt sockret vispa 5 min.vänd ner rice krispies.bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna grädda c. 1 timme.Ta ut långpannan och dela bottnet i två delar. Fyllning: koka ihop vatten och vetemjöl under vispning till en tjock smet. Ta kastrullen från värmen och vispa i choklad och smör.Vispa tills allt smält. Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen över den ena marängen. Vispa grädden och bred den över krämen. lägg den andra marängen över. Smält choklad i mikrovågsugnen eller över vattenbad. ringla med en gaffelett chokladmönster på marängen. Låt gärna tårtan stå svalt en stund före servering.
jag lovar att ni kommer att älska den