• Junior79

    Enkelt recept på Pizzabullar.....NU

    Hej,

    Har googlat på recept när det gäller pizzabullar, men har ej hittat något som är enkelt... Ge mig tips.....

    Tack på förhand

  • Svar på tråden Enkelt recept på Pizzabullar.....NU
  • Biene

    Du gör vetedeg precis som beskrivet på vetemjölspåsen, men skippar sockret. Sen låter du den jäsa mm precis som står där. Kavla ut den som du annars brukar göra med vetebullar, till en rektangulär tunn "pizza".

    Bre på en god och kryddig tomatsås, riven eller finskuren skinka och riven ost. Jag brukar ha mozzarellaost men det går bra med annan ost också. Man kan strö över lite örter och även lägga till annat som man tycker är gott på pizza. Täck hela degen.

    Börja sedan att rulla ihop allt från ena sidan till andra sidan så att du får en rulle. Skär skivor av den och lägg dem i bullpapper på en plåt. Pensla med ägg och strö över lite peppar, örter och/eller lite riven parmesan-ost. Låt jäsa och baka sedan som vanligt.

    De blir jättegoda som utflyktsmat. Lycka till

  • MBert

    Jaha vad är enkelt för dig då?
    Pizzabullar gör du med en pizzadeg som du sen fyller med t.ex. tomatsås, ost och skinka.

    Pizzadeg:
    ½ paket jäst. Vill du ha det ännu enklare så använd s.k. quickjäst, Dr Oetkers Jäsblandning (se till att det är väl blandat så de båda beståndsdelarna kan arbeta ihop. Använd annars hela påsen och dubbla satsen).
    2,5 dl vatten
    1-2 msk olja
    1 tsk salt
    6-7 dl vetemjöl
    Gärna 1-2 tsk socker som jästnäring, som påskyndar jäsningen, men som jäser bort.

    Smula jästen och blanda med ljummet vatten om du använder färsk jäst.
    Torrjäst och jäsblandning blandas med mjölet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Fördelen med jäsblandningen är att degvätskan inte behöver värmas upp och att degen bara behöver jäsa i 15 minuter. Under tiden hinner ugnen bli varm och man har plockat fram och förberett pizzapålägg!
    Deg med färsk eller torrjäst behöver varm degvätska och ska jäsa i 30 minuter.

    Kavla ut degen som en bulldeg och bre på det du vill ha i. Rulla ihop och skär i bitar. Grädda i 225 grader ca 8 minuter.

  • MBert

    Glömde skriva att det ska jäsa ca 30 minuter igen efter utbakning om man använder vanlig jäst. Behövs inte med quickjäst.

Svar på tråden Enkelt recept på Pizzabullar.....NU