• Emerald88

    Vad förutspådde Nostradamus?

    Jag är intresserad utav Nostradamus "sior", alltså vad han förutspådde..
    Jag har läst lite grann på internet på svenska sidor, men det står inte så jättemycket där. Det står att han förutspådde Första och Andra världskriget och 11 september-attackerna.

    Någon mer som är intresserad utav detta och som kanske har lust att dela med sig lite om vad han förutspådde? Skulle vara väldigt intressant!

  • Svar på tråden Vad förutspådde Nostradamus?
  • qattla

    Inget, så vitt jag vet. Lätt att förutspå saker med facit i hand. Dvs. hans "profetior" uppfattas långt efter att de var skrivna.

  • Dynamic

    detta är ju ganska exakt:

    "Ett fruktansvärt krig uppstår i Väst. Dess verkningar är ohyggliga för unga, gamla, barn och boskap. Då står Merkurius, Mars och Jupiter i Frankrike." Dessa planeter stod i konjunktion i Fiskarna år 1915, det första världskrigets andra år. I litet mer än fyra år skulle kriget rasa, men tack vare att "det land där man lever livet lätt" inträder, tar det hela äntligen slut. Första världskriget varade fyra år och tre månader och avgjordes genom USA:s inträde.


  • spidermanmamman

    En efter en av hans fyrradiga strofer har slagit in. Genom 942 fyrradiga strofer, så profeterade Nostradamus (1503-1566), klart följande:
    den stora branden i London,
    den franska revolutionen,
    Napoleons uppdykande,
    fallet med Dreyfus,
    1:a världskriget,
    den ryska revolutionen
    och Hitlers framdykande i historien.

    Dessa är bara en liten del av hans visioner. Men han såg ännu längre framåt;
    han såg utbredningen av en världskris,
    han såg kommunimens utbredning,
    delningen av världen
    och tredje världskrigets utbrott.
    Han såg förbi fruktansvärda världskonflikter... Han såg visioner vilka lovade slutlig fred och frihet.
    Han profeterade om en världsvid religiös väckelse,
    uppträdandet av en kraftfull och god människa från Östern,
    och till sist Kristendomen som får herraväldet över världen, centrerat på en stor kristen konung.
    De flesta tolkare har tolkat detta som Kristi Återkomst.

    www.euro-tongil.org/swedish/nostra1.htm

  • Dynamic
    spidermanmamman skrev 2009-06-19 20:03:27 följande:
    En efter en av hans fyrradiga strofer har slagit in. Genom 942 fyrradiga strofer, så profeterade Nostradamus (1503-1566), klart följande:den stora branden i London,den franska revolutionen, Napoleons uppdykande,fallet med Dreyfus,1:a världskriget, den ryska revolutionenoch Hitlers framdykande i historien.Dessa är bara en liten del av hans visioner. Men han såg ännu längre framåt;han såg utbredningen av en världskris,han såg kommunimens utbredning,delningen av världenoch tredje världskrigets utbrott.Han såg förbi fruktansvärda världskonflikter... Han såg visioner vilka lovade slutlig fred och frihet. Han profeterade om en världsvid religiös väckelse,uppträdandet av en kraftfull och god människa från Östern,och till sist Kristendomen som får herraväldet över världen, centrerat på en stor kristen konung.De flesta tolkare har tolkat detta som Kristi Återkomst.www.euro-tongil.org/swedish/nostra1.htm
    å andra sidan hade han fel i mycket men jag tycker det är intressant hur träffande vissa datum är.
  • Dynamic
    R Franklin skrev 2009-06-19 22:55:15 följande:
    www.skepdic.com/nostrada.html
    tackar!

    FUnderar på en sak, är dåligt insatt tyvärr i nostradamus. men om han skrev 940 profetior, hur många av dessa har "gått i uppfyllelse" eller stämt?

    Sen är han inte direkt exakt på datum, däremot år och månad, är det riktigt scyssta gissningar?

    Eller var det någon nostradamusfanatiker i USA tex som läste profetiian och tvingade usa till ett ingripande?
  • SkåneP

    Han förutspådde faktiskt ingenting.

    Däremot finns det en del generöst tolkade efterhandkonstruktioner som försöker få till det han hans profetior slagit in.

    Men är det inte talande - att man bara i efterhand, och med div mer eller mindre långsökta associationer knpoar ihop vad han syftat på?
    Poängen med profetior/förutsägelser är väl annars att säga vad som ska ske innan det skett, inte efteråt?

  • Dynamic
    SkåneP skrev 2009-06-21 21:33:29 följande:
    Han förutspådde faktiskt ingenting.Däremot finns det en del generöst tolkade efterhandkonstruktioner som försöker få till det han hans profetior slagit in.Men är det inte talande - att man bara i efterhand, och med div mer eller mindre långsökta associationer knpoar ihop vad han syftat på? Poängen med profetior/förutsägelser är väl annars att säga vad som ska ske innan det skett, inte efteråt?
    hehe jo, helt rätt jag bara slogs av hur träffande en av dom var men även en blind höna som det heter.
  • Frantic

    Hans verser är ju oerhört vaga och lätta att i efterhand applicera på i princip vad man vill som man tycker passar in. Den dag någon faktiskt med hjälp av hans verser lyckas förutspå något och inte bara komma med diffusa efterhandskonstruktioner, ja då kan vi börja snacka.

  • melicia
    De kan ej förutspått det de måste rest i tiden nån från framtiden måste åkit dit och berättas det och bett dem säga det vet det finns en som heter john titot och bor i tampa som ät tidsresenär. Dne där john titor tror en del är donald trump! Men om han nu visste 9/11 skulle hända varför stoppa han det ej då? Ja för han är satan! nån från framtiden har nog varit i år 1500 och sagt detta till donald trump men den där johan nygaard då med det 1000 år gamla paket i norge? hur kan man resa i tiden kan nån säga
  • melicia

    Konstigt de snackar om Nimbus planeten då de sa ju inte det största hotet skulle komma förrän år 2032 då den stora asterodein kommer

Svar på tråden Vad förutspådde Nostradamus?