Äggstanning utan mjölkprotein???
Hej!
Snälla, någon som har ett beprövat sätt att baka paj utan mjölkprotein? Degen är inte svår, inte innehållet heller, men hur gör jag en äggstanning där både mjölk och riven ost är bovar?
Hej!
Snälla, någon som har ett beprövat sätt att baka paj utan mjölkprotein? Degen är inte svår, inte innehållet heller, men hur gör jag en äggstanning där både mjölk och riven ost är bovar?
Mjölken kan du byta ut mot ett komjölkfritt alternativ, t.ex. havremjölk eller sojamjölk. Osten däremot är nog svår att ersätta. En tanke är fetaost som är gjort på getmjölk, men jag tror tyvärr att de proteinerna är rätt lika och att en del som inte tål komjölksproteinet inte heller tål får-/getost.
Det finns ju tofu som ost, har dock aldrig testat med det.
Ska du göra en äggstanning på havremjölk så behövs det lite mer ägg och lite mer tid. Varför.... ingen aning. Gjorde det i vintras å då märkte jag det.