• melon

    Jag har Lichen i underlivet. Någon mer?

    Jag har Lichen i underlivet. Någon mer?
    Jag är bara 20 år och lider av lichen i underlivet. Det innebär att jag har utslag, som exsem, runt de innre blygdläpparna samt vid slidans öppning. Jag har fått prova olika salvor som dermovat och protopic men än så länge har inget gett något stort resultat. Jag mår väldigt dåligt av det här då jag är i ett förhållande och på grund av mina problem kan jag inte ha sex. Har fått höra att det här är en kronisk sjukdom och jag kan inte låta bli att bli orolig över hur min framtid ska se ut om jag inte kommer kunna genomföra ett samlag. Undrar nu om det finns någon mer med samma eller liknande problem som kan dela med sig lite av sina erfarenheter kring det här. Känner ingen som har samma problem men känner ett stort behov av att prata om det.
    Min pojkvän är jätte förstående i det här. Han stöttar mig och försöker att inte tjata om sex. Men vi har nu inte haft sex på över ett år och jag ser att han mår dåligt av det, vilket även jag gör då jag känner mig okvinlig. Hoppas det finns någon här med liknande problem.

  • Svar på tråden Jag har Lichen i underlivet. Någon mer?
  • redneck girl

    har faktiskt aldrig hört talas om det.nu har jag fått lära mig något nytt.går det i skov? så du är bra/bättre ibland eller är det lika illa jämt?

  • melon

    Fick diagnosen i januari och har haft problemen i drygt ett år. Än så länge har det varit lika illa hela tiden. Men jag har hört att det kan komma och gå. Så jag hoppas på att det kommer komma perioder när det är bättre. Smärtan som jag upplever vid samlag går att likna med den som de som har vestlubit känner.

  • Neko

    Hur fungerar det med enbart klitorisstimulans? Har du ont där också?

  • Smilla1976

    Jag har oxå lichen och har haft det länge, det började när jag var 12 år, men fick hjälp och sen låg det latent och blossade upp igen när jag var 23år och sen har jag haft det av och till! Det var underbart när jag var gravid och inte hade det under hela graviditeten!

    Ja, lichen är ett skit rent ut sagt och för mig så går upp och ned, ibland är det bättre och ibland sämre!
    När det är som värst kan man inte ha sex, men när det är bra är det ok!
    Jag använder dermovat enligt ett schema, gör du det med?

    Du ska veta att det finns många okunniga på detta område, så du bör söka specialist och som verkligen tar detta på allvar, man vet ju inte riktigt varför det uppkommer så det är ju svårt, MEN det finns ändå de som kan mer om denna hudsjukdom än andra!!

    Det finns ju ett medel som de kan stryka på områdena och som är blå-lila, vet ej vad det heter, men har du fått testa det? Annars fråga om det... det är ngn dunderkur som kan hjälpa ett tag...
    Hur använder du dermovat?? Enligt ett schema?

    kram

  • Anonym

    Jag har också något liknande. Har haft besvär i ca 2,5 månad med eksem, rodnad, svullnad, smärta och svampliknande beläggningar på huden i underlivet. Har behandlats med diverse kortisonkrämer som tillfälligt förbättrar, men sedan återvänder symtomen. I helgen var jag tvungen att söka akut pga. smärta och enorm svullnad (hade svårt att gå). Har fått höra lite om Lichen, men det var tydligen något som främst drabbade äldre?

    Har dessutom samlagsmärtorna du pratar om melon, men har inte kopplat ihop de symtomet med eksemen.

    Smilla76; lösningen du syftar på är kaliumpermanganat. Bakteriedödande men samtidigt väldigt uttorkande.

  • melon

    Smilla 76: Jag har inte provat den dunderkuren som du pratar om, ska fråga min gynekolog nästa gång jag är där. Behandlade med dermovat under hela våren och det gav lite resultat men nu har jag fått en ny salva som heter protopic som jag ska använda varje dag. Sedan pratade min gynekolog med någon hudspecialist som berättade att det finns någon strålbehandling som man kan göra. Har du hört något om det? Min gynekolog är faktiskt jätte bra, hon tar det här på största allvar och stöttar mig jätte bra. Så det känns skönt. Det värsta är nog att jag totalt har tappat sexlusten, känner inte för det alls, vilket ju känns väldigt tråkigt då jag bara är 20 år och lever tillsammans med världens underbaraste kille. Hur har den biten fungerat för dig?

    Neko: Vid klitoris har jag inte ont alls, men problemet är att jag inte har någon sexlust kvar. Allt som har med sex att göra får mig bara att tänka på att jag inte kan genomföra ett fullbordat samlag vilket gör mig väldigt ledsen.

    Anonym: Har också hört att lichen främst drabbar äldre, men jag är bara 20 år så jag tycker att du ska prata med din gynekolog om det. Jag fick diagnosen genom en biopsi. Så prata om det!

  • Smilla1976
    melon skrev 2009-07-07 19:31:08 följande:
    Smilla 76: Jag har inte provat den dunderkuren som du pratar om, ska fråga min gynekolog nästa gång jag är där. Behandlade med dermovat under hela våren och det gav lite resultat men nu har jag fått en ny salva som heter protopic som jag ska använda varje dag. Sedan pratade min gynekolog med någon hudspecialist som berättade att det finns någon strålbehandling som man kan göra. Har du hört något om det? Min gynekolog är faktiskt jätte bra, hon tar det här på största allvar och stöttar mig jätte bra. Så det känns skönt. Det värsta är nog att jag totalt har tappat sexlusten, känner inte för det alls, vilket ju känns väldigt tråkigt då jag bara är 20 år och lever tillsammans med världens underbaraste kille. Hur har den biten fungerat för dig?Neko: Vid klitoris har jag inte ont alls, men problemet är att jag inte har någon sexlust kvar. Allt som har med sex att göra får mig bara att tänka på att jag inte kan genomföra ett fullbordat samlag vilket gör mig väldigt ledsen.Anonym: Har också hört att lichen främst drabbar äldre, men jag är bara 20 år så jag tycker att du ska prata med din gynekolog om det. Jag fick diagnosen genom en biopsi. Så prata om det!
    Nej, jag har ju kunnat hålla min lichen någorlunda i schack, men när jag var hos gynekologen för några månader sen så pratade hon inte om det, alltså strålning! Kanske ngt nytt?
    Skönt att du har en bra gynekolog som tar det på största allvar!

    Jag försöker att inte låta lichen begränsa mitt sexliv, när det är som värst funkar det naturligtvis inte! Tur att jag liksom du har en mycket förstående man!!!
    Men man får vara lite påhittig och vara nära på andra sett!

    Har sexlusten direkt ihop med lichen eller är det så att du faktiskt pga att du inte har haft sex har tappat lusten? Sex föder ju sex oftast... har man aldrig sex så är man heller inte så sugen, så har det varit för mig tidigare!

    Finns det något sätt att hantera sexbiten och försöka att passa på att närma dig din kille när du inte har så ont, att testa vad som gör ont och vad som funkar!
    Om du lider alltför mkt av din tappade sexlust och du inte tror att det kommer att funka så tycker jag att du ska ta kontakt med någon som kan hjälpa dig! Ngn typ av rådgivare...

    Lycka till!
    Anonym skrev 2009-07-07 18:07:22 följande:
    Jag har också något liknande. Har haft besvär i ca 2,5 månad med eksem, rodnad, svullnad, smärta och svampliknande beläggningar på huden i underlivet. Har behandlats med diverse kortisonkrämer som tillfälligt förbättrar, men sedan återvänder symtomen. I helgen var jag tvungen att söka akut pga. smärta och enorm svullnad (hade svårt att gå). Har fått höra lite om Lichen, men det var tydligen något som främst drabbade äldre?Har dessutom samlagsmärtorna du pratar om melon, men har inte kopplat ihop de symtomet med eksemen.Smilla76; lösningen du syftar på är kaliumpermanganat. Bakteriedödande men samtidigt väldigt uttorkande.
    Jag glömde att säga att jag tillsammans med dermovat använder Essex mjukgörande kräm, eftersom även dermovaten är uttorkande!! Så det är ett måste att smörja in med mjukgörande!

    Nu vet jag vad det blå-lila heter det har hjälpt mig när det varit som värst, men har bara haft på det 2 ggr!!
  • melon

    Tack för dina tips Smilla76. Jag vet faktiskt inte om det beror på lichen eller om det beror på att jag inte haft sex på så länge som gjort att jag tappat lusten. Men jag försöker verkligen att jobba på det. Men ibland så säger bara hela kroppen nej och då går det inte. Jag tror mest att jag är rädd för att jag ska bli ledsen. Har funderat på att gå till någon slags rådgivare men vet inte riktigt var jag ska vända mig. Har du något förslag?
    Får försöka tänka som du att Lichen inte ska få styra mitt sexliv! Det kanske hjälper! Har föresten slutat med p-piller då jag hört att de kan göra underlivet uttorkat samt att de kan minska sexlusten. Hoppas lite på att det ska hjälpa nu.

  • Smilla1976
    melon skrev 2009-07-07 20:14:48 följande:
    Tack för dina tips Smilla76. Jag vet faktiskt inte om det beror på lichen eller om det beror på att jag inte haft sex på så länge som gjort att jag tappat lusten. Men jag försöker verkligen att jobba på det. Men ibland så säger bara hela kroppen nej och då går det inte. Jag tror mest att jag är rädd för att jag ska bli ledsen. Har funderat på att gå till någon slags rådgivare men vet inte riktigt var jag ska vända mig. Har du något förslag? Får försöka tänka som du att Lichen inte ska få styra mitt sexliv! Det kanske hjälper! Har föresten slutat med p-piller då jag hört att de kan göra underlivet uttorkat samt att de kan minska sexlusten. Hoppas lite på att det ska hjälpa nu.
    Jag vet inte vilka som kan hjälpa dig tyvärr! Har ju bara hört talas om sexrådgivare, men vet inte om dessa finns överallt osv... Nån annan som vet kanske?
    Bra att du slutat m p-piller, de kan ju både orsaka att det blir värre m lichen tyvärr! Plus att lusten som du säger kan minska, ge det en tid så kanske lusten kommer tillbaks!

    Jag hoppas verkligen att du kommer tillrätta med allt och att du lär dig leva med lichen och att det inte begränsar ditt liv för mkt! Jag hamnar i svackor när det är värre än värst i underlivet, MEN på ngt konstigt sätt vänjer man sig liksom..
    Kanske att de någon gång kan komma på någon kur som gör att man slipper det för gott.. vi får hoppas!!
  • melon

    Jag får kanske kolla upp det!
    Tack så mycket för din hjälp! Är skönt att höra från någon med samma problem. Får lite bättre framtidstro när jag hör att det finns andra som har ett fungerande förhållande ändå!

Svar på tråden Jag har Lichen i underlivet. Någon mer?