Jordsmak i Tilapia/pangasius fisk?
Senaste gångerna jag köpt pangasius fisk smakar den äckligt..typ jordigt och gammalt..
vad ska man göra för att få bort smaken?lägga i kallt vatten el?
Senaste gångerna jag köpt pangasius fisk smakar den äckligt..typ jordigt och gammalt..
vad ska man göra för att få bort smaken?lägga i kallt vatten el?
puffar
Bleh ! Jag som varit så sugen på pangasius i flera veckor, nu lät det inget gott alls..
Du kanske kan testa att skölja rikligt i kallt vatten & panera fisken med ngt ?
vad steker du den i?
Hajmalen/pangasius lever i dy och är en växtätare, och köttet påverkas av hur fiskar lever och vad de äter.
Jag tror inte att det hjälper att lägga den i kallt vatten.
Jag skulle krydda den ordentligt om jag skulle äta hajmal.
fisk i gutgjärns pannor kan bli jordig i smaken
Har du testat hokifilé föresten ? Den är god faktiskt.. (jag gillar inte fisk, men äter pangasius panerad i sesamfrön & stekt hoki..
*Håller tummarna*
Pangasius är jättegod att äta panerad och stekt...men när jag har kokat den så smakar det dy =/
Jag tycker den är jättetråkig att äta på något annat sätt än panerad, då smakar den finfint!
Jag har oxå köp sån fisk en gång och jag håller med den smakade jord. Var vidrig rent ut sagt. Undrar om den ens går att göra god...USCH.
fisken klarade sig..kände bara pyttelite på ett ställe..men hedanefter ska jag hålla mig till fisk som man vet smakar ok...