Bra efterrätts tips. Enkla och utan ugn helst.
Ideer?
Står helt still här
Ideer?
Står helt still här
Yoohooo?
Maste ju aka och handla snart
Choklad mouse (hur de nu stavas!) Eller brylépudding!! Det är det godaste!! Både mousen och brylén finns på påse Toppenbra!
Mousse
Panacotta
Fluff
Sorbet
Banana splitt
Marängsviss
Tiramisu
Hallonparfait
Jordgubbar med limesocker och vaniljglass
Färska frukter som doppas i chokladsås
Ingen av ovanstående smarriga efterrätter kräver tillagning i ugn
Tack, tack
Vad tror ni om vit chokladmousse med jordgubbar eller hallon?
Det här receptet är en toppengod efterrätt, som var med i Tinas matprogram för många år sedan. Rekommenderas varmt:
Dessert och godis
Kock: Tina Nordström
Basilika- och limemarinerade jordgubbar med råkräm
Ingredienser
1 liter färska jordgubbar
2 st lime, saft och rivet skal från
0,5 dl färsk basilika , hackad
0,75 dl råsocker eller vanligt socker
5 st äggulor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
5 dl vispgrädde
Basilika- och limemarinerade jordgubbar med råkräm
Gör så här:
Rensa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Riv limeskalet och blanda det med sockret. Fördela limesockret över jordgubbarna och pressa över limesaften. Hacka och strö över basilikan. Vänd runt och låt det stå och dra i minst 15 minuter.
Vispa gulor, socker och vaniljsocker poröst. Vispa grädden lätt och vänd ner den i äggsmeten. Servera jordgubbarna i glas eller på tallrik och toppa med råkräm.
Mmmmm, råkräm. Fruktsallad med råkräm fick vi alltid när jag var liten.