• siamusen

    Bra efterrätts tips. Enkla och utan ugn helst.

    Ideer?

    Står helt still här

  • Svar på tråden Bra efterrätts tips. Enkla och utan ugn helst.
  • siamusen

    Yoohooo?

    Maste ju aka och handla snart

  • BubbelBoom

    Choklad mouse (hur de nu stavas!) Eller brylépudding!! Det är det godaste!! Både mousen och brylén finns på påse Toppenbra!

  • levandecharader

    Mousse
    Panacotta
    Fluff
    Sorbet
    Banana splitt
    Marängsviss
    Tiramisu
    Hallonparfait
    Jordgubbar med limesocker och vaniljglass
    Färska frukter som doppas i chokladsås

    Ingen av ovanstående smarriga efterrätter kräver tillagning i ugn

  • siamusen

    Tack, tack

    Vad tror ni om vit chokladmousse med jordgubbar eller hallon?

  • levandecharader
    siamusen skrev 2009-07-17 17:12:24 följande:
    Tack, tack Vad tror ni om vit chokladmousse med jordgubbar eller hallon?
    Jättegott Jag skulle välja hallon till men även gubbar blir gott.
  • BubbelBoom
    siamusen skrev 2009-07-17 17:12:24 följande:
    Tack, tack Vad tror ni om vit chokladmousse med jordgubbar eller hallon?
    Hat aldrig sett att det funnits just vit chokladmousse, men det låter toppen:) Chokladmousse med jordgubbar och vispad grädde är super gott
  • 3bm

    Det här receptet är en toppengod efterrätt, som var med i Tinas matprogram för många år sedan. Rekommenderas varmt:

    Dessert och godis
    Kock: Tina Nordström
    Basilika- och limemarinerade jordgubbar med råkräm
    Ingredienser
    1 liter färska jordgubbar
    2 st lime, saft och rivet skal från
    0,5 dl färsk basilika , hackad
    0,75 dl råsocker eller vanligt socker

    5 st äggulor
    1 dl socker
    1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
    5 dl vispgrädde

    Basilika- och limemarinerade jordgubbar med råkräm
    Gör så här:

    Rensa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Riv limeskalet och blanda det med sockret. Fördela limesockret över jordgubbarna och pressa över limesaften. Hacka och strö över basilikan. Vänd runt och låt det stå och dra i minst 15 minuter.

    Vispa gulor, socker och vaniljsocker poröst. Vispa grädden lätt och vänd ner den i äggsmeten. Servera jordgubbarna i glas eller på tallrik och toppa med råkräm.

  • siamusen
    3bm skrev 2009-07-17 17:23:18 följande:
    Det här receptet är en toppengod efterrätt, som var med i Tinas matprogram för många år sedan. Rekommenderas varmt:Dessert och godisKock: Tina NordströmBasilika- och limemarinerade jordgubbar med råkrämIngredienser1 liter färska jordgubbar2 st lime, saft och rivet skal från0,5 dl färsk basilika , hackad0,75 dl råsocker eller vanligt socker5 st äggulor1 dl socker1 msk vaniljsocker med äkta vanilj5 dl vispgräddeBasilika- och limemarinerade jordgubbar med råkrämGör så här:Rensa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Riv limeskalet och blanda det med sockret. Fördela limesockret över jordgubbarna och pressa över limesaften. Hacka och strö över basilikan. Vänd runt och låt det stå och dra i minst 15 minuter.Vispa gulor, socker och vaniljsocker poröst. Vispa grädden lätt och vänd ner den i äggsmeten. Servera jordgubbarna i glas eller på tallrik och toppa med råkräm.
    Det lät ocksa gott
  • Thursday

    Mmmmm, råkräm. Fruktsallad med råkräm fick vi alltid när jag var liten.

Svar på tråden Bra efterrätts tips. Enkla och utan ugn helst.