• Anouschka

    Vad använda istället för fil/filmjölk

    när man bakar?! Bor utomlands där det inte finns filmjölk/fil... Blir gaaaalen snart, vill ju baka gott bröd

  • Svar på tråden Vad använda istället för fil/filmjölk
  • ElinOlsson

    Skulle det funka med yoghurt, gräddfil, crème fraiche? Du kanske får prova dig fram. Gör en liten sats i fall det inte blir ätbart

  • MBert

    Det beror på vad du ska baka.
    Bakar du något som kräver det syrliga i filmjölk t.ex. ett bröd med bikarbonat i så kan du ersätta det med något av ovanstående (yoghurt, gräddfil, crème fraiche, kesella) alternativt tillsätta något syrligt t.ex. lingonsylt.
    Annars kan man ju baka på mjölk eller vatten istället.

  • Anouschka

    Tack för svar, körde pa joghurt och det blev prima!

Svar på tråden Vad använda istället för fil/filmjölk